Annons

Nya hyreshus på landsorten

Gotland Upp till 130 nya lägenheter både i Visby, Klintehamn och Hemse. Det blir resultatet av att region Gotland nu prövat så kallad dubbel markanvisning.

Att få till byggandet av nya hyreslägenheter på Gotlands landsbygd har hittills gått trögt. För att få fart på byggandet har Region Gotland nu valt att pröva en ny metod, där byggbar mark i både stad och landsort erbjuds i ett paket till byggherrarna.

I Visby erbjöds den attraktiva tomten Kopparslagaren 1. Men för att få bygga där måste byggherren även bygga hyreslägenheter i Hemse och Klintehamn.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Intresset från byggherrarna har varit stort, enligt regionen. Av fem intresseanmälningar gick tre vidare med anbud.

Annons

”Det är verkligen roligt att det här försöket tagits emot så väl av branschen. Äntligen får vi ett välkommet tillskott av hyreslägenheter även utanför Visby. Jag hoppas att det stora intresset kan leda till att ännu fler lägenheter byggs i våra mindre tätorter framöver”, skriver regionstyrelsens ordförande Meit Fohlin (S), i ett pressmeddelande.

Fastighetsbolaget Österled lämnade det högsta budet både gällande pris och andelen hyresrätter.

Annons
Läs ocksåGotlandshem stoppar nytt kontorsbygge

”Vi är glada att ha fått chansen och förtroendet att göra det här. Vi har redan lägenheter på alla de här orterna och vill fortsätta bidra till att utveckla hela Gotland”, skriver Johan Gate, bolagets företrädare i ett pressmeddelande.

Fakta: Här ska bostäderna byggas

Fastighetsbolaget Österled vann den dubbla markanvisningen till följande fastigheter:

  • Visby, Kopparslagaren 1 (50-60 lägenheter, minst 22 procent hyresrätt)
  • Hemse, Talgoxen 3 (8-10 lägenheter, 100 procent hyresrätt)
  • Del av Klinte Odvalds 1:2 (20-60 lägenheter, 100 procent hyresrätt)

Källa: Region Gotland

Läs också Visbybor tvingas lämna stan Få hyresrätter i nya Sergeanten Ingen ny bostadskö på Gotland Bortglömt avtal kostar miljoner

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.