Annons

Få studenter ville bopå unika Villa Thalassa

Helsingborg Få studenter har tagit chansen att bo i längorna längs den gamla patriciervillan Villa Thalassa. Endast tre.
Foto: Petra Martinsson

Den första visningen var i januari. Sedan dess har enbart tre studenter flyttat in, och en har precis skrivit kontrakt.

– Vi började med uthyrningen efter terminstarten och då var det inte många kurser som hade startat, säger Pär Åberg på Kärnfastigheter.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Han hoppas och tror på större intresse inom kort, efter att studenterna har fått sina antagningsbesked inför hösten.

Annons

– Prognosen är att det kommer fler studenter än det finns studentboenden, säger Pär Åberg.

Den gamla patriciervillan med en utsikt över sundet är till försäljning. Under tiden som allt är klart kring försäljningen hyr kommunen ut rum som ligger i anslutning till villan. Här var tidigare ett vandrarhem. Tanken är att de 22 rummen under kommande tre år hyrs ut till studenter. Hyran ligger på 2 700 kronor i månaden.

Annons
Läs ocksåIngen brist på studentbostäder i de flesta högskolekommunerna: ”Vi har 130 tomma lägenheter”Adam Efara, Sätra, Gävle, student, Gavlegårdarna

Titta också på bildspelet: ”Kika in i unikt studentboende”

Läs också Studenter tar strid mot värdens hyreskrav: ”Fylls på med namn hela tiden” Carolines studentbostad räddad – genom 50 år gammalt avtal: "Jätteglad att få bo kvar" Tvärnit för förhandlingar om studenthyror i Göteborg Lundastudent tog inga poäng – kastas ut från sitt boende

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.