Annons

Falskt Hells-Angelshotad mister skyddat boende

Dalarna En man som fått skyddat boende i en kommun i Mellansverige har sagts upp från sin bostad. Mannen fick boendet genom att uppge att han hotas av MC-klubben Hells Angels. Något som visade sig vara lögn.
Foto: Anna Rytterbrant
En man uppgav att han var hotad av MC-gänget Hells Angels för att få en bostad. Nu tvingas han flytta.

Mannen, som är i 60-årsåldern, fick från hösten 2018 hyra ett rum i ett boende på en mindre ort i Mellansverige. Rummet finns i ett boende som drivs av en organisation som bedriver stödverksamhet till utsatta personer.

För att få tillgång till rummet uppgav 60-åringen att han levde under hot och eftersöktes av MC-klubben Hells Angels. Stödorganisationen ska redan när hyreskontraktet upprättades, ha informerat mannen om att rummet var en tillfällig lösning. Ändå blev hyrestiden kortare än vad som var tänkt.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Organisationen upptäckte nämligen att mannen farit med osanning när han påstått att Hells Angels var efter honom. Bland annat ska mannen frivilligt uppträtt med namn och bild i lokal media.

Det gjorde att organisationen ansåg att 60-åringen saknar skyddsbehov. Medan organisationen å andra sidan vet att många andra människor är i stort behov av boendet.

Annons

Därför sa organisationen upp mannen.

Läs också"Inte klokt": 888 kronor för att byta ett lysrör – värden backade och sänkte priserna

Mannen gick först med på uppsägningen men vände sig ändå sedan till hyresnämnden. Han skriver att organisationen har helt fel när de säger att han saknar skyddsbehov och att polisen kan ge stöd åt hans version.

Mannen för även fram kritik mot stödboendet. Det sköts dåligt på flera sätt och han menar att den egentliga anledningen till uppsägningen var att han vågat påpekat dessa missförhållanden. Boendes problem består bland annat i att ”en ålderstigen kvinna under många år skapat en subkultur av oanat mått” inne på boendet.

Annons

Hyresnämndens skriver i sitt beslut att det inte finns något för dem att ta upp eftersom mannen först godkänt uppsägningen. Och om det skulle vara så att problemen som 60-åringen för fram verkligen stämmer, är det en fråga för den kommun i Mellansverige där stödboendet ligger.

Läs ocksåStorsatsning på kameror i bostadskvarter – polisens vapen mot gängkriminalitetEn polisklädd man, sedd lite underifrån, gestikulerar medan han talar. Bilden är tagen utomhus framför ett flerbostadshus. Uppe i ena hörnet syns en av polisens bevakningskameror.

Därför får mannen flytta.

Läs också Carolines studentbostad räddad – genom 50 år gammalt avtal: "Jätteglad att få bo kvar" Tillbaka till klassrummet – Karina och Lars bor i en ombyggd skola: ”Står bara och förfaller annars” Hyresvärden betalade inte elräkningar – Gabriel fick duscha i kallvatten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.