Annons

Familj hotas av uppsägning efter stenkastning

Malmö ​En familj i Malmö har varnats av hyresvärden MKB efter att sonen pekats ut som stenkastare. De riskerar att bli av med sitt hyreskontrakt om inte sonen skärper sig. Familjen nekar till anklagelserna.

​Hyresgästerna bor i ett av kommunala MKB:s hus i området Rosengård i Malmö. Den påstådda stenkastningen ska enligt uppgifter i tidningen Sydsvenskan ha ägt rum i april. En av bolagets hyresgäster blev vittne till händelsen och fick en bilruta krossad.
Nu har föräldrarna till den pojke som ansågs drivande i stenkastningen fått en varning av MKB. Om händelsen upprepas riskerar familjen att få sitt hyreskontrakt uppsagt. Familjens pappa säger till Sydsvenskan att anklagelserna är felaktiga.

Mats Lindahl, juristchef på Hyresgästföreningen i Södra Skåne, känner inte till fallet, men ser inget felaktigt i MKB:s agerande.
– Bostadsbolaget har gett familjen en varning. Om de går vidare och säger upp familjen ska det bli intressant att se vilken bevisning MKB har.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Som hyresgäst så ansvarar man för att sina barn. Du har skyldighet att göra allt du kan för att barnen inte gör sig skyldiga till skadegörelse, exempelvis stenkastning.  Om värden säger upp familjen och de är medlemmar i Hyresgästföreningen, kan de bli företrädda i hyresnämnden av föreningen. Även om de utsatta grannarna också är medlemmar i Hyresgästföreningen och helst skulle se att familjen tvingas flytta.
– Vi har ett uppdrag från förbundsstämman att företräda alla medlemmar som hamnat i konflikt med värden. Undantaget är om hyresgästen ägnat sig åt rent kriminell verksamhet, säger Mats Lindahl.

Annons
Läs också Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks Så mycket får värden snoka för att upptäcka svartuthyrning – och här går gränsen Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Pojkvännen sålde knark från lägenhet – nu riskerar kvinnan vräkas Hans saker slängdes i förtid - stämmer kommunen på 94 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.