Annons

Familj vill byta bort framtida lägenhet

Helsingborg ​Helsingborgshem säger nej till ett direktbyte. Skälet är att en familj vill byta bort en lägenhet som de ännu inte bor i.

​När familjen i Helsingborg sålde sin bostadsrätt var de i akut behov av en lägenhet. Eftersom det inte fanns några treor tillgängliga valde de att istället skriva kontrakt på en tvåa. Samma dag som kontraktet för den nya lägenheten undertecknades lämnade familjen in en ansökan om ett byte av lägenheten.

I bytesansökan uppgav de att lägenheten de ska flytta till är för liten för dem. Kvinnan som de vill byta lägenhet med behöver däremot en mindre lägenhet på grund av ändrade familjeförhållanden.

Annons
ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Helsingborgshem anser att familjens agerande urholkar hyressystemet och menar att det inte är möjligt att byta bort en lägenhet som man ännu inte har flyttat in i.  

Familjen har vänt sig till hyresnämnden för att få ärendet prövat.

Annons
Läs också Parterna i Helsingborg hoppas på nya hyror innan jul – trots tidigare strandningar Har du hamnat i bråk med värden? Så fungerar hyresnämnden Hyresgäst slipper betala värdens rättegångskostnader – "ovanligt ärende" Folkbokförd i bostadsrätt i 30 år – får ändå behålla hyreskontrakt Multisjuka Fatana och hennes make kastas ut – först i kö på samma lägenhet men har för låg inkomst

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.