Annons

Får 12 000 tillbaka på andrahandshyra

Värmland Ett ungt par som hyrt en bostad i andra hand i Karlstad får tillbaka 12 000 kronor, efter att lägenhetsinnehavaren tagit ut för hög hyra.

Hyran på lägenheten var 6200 kronor per månad. Ändå tog mannen i 60-årsåldern ut 1800 kronor mer i hyra varje månad av paret i 20-årsåldern.

Under de nio månader som paret bodde där blev det sammanlagt 16 300 kronor i överhyra. Pengar som mannen stoppade i egen ficka.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I kontraktet stod visserligen att hyreslägenheten skulle vara möblerad vilket kan göra att ett visst påslag av hyran korrekt. Men allt som fanns i lägenheten var en klappstol på balkongen.

Annons

Paret vände sig till Hyresgästföreningen i Karlstad och Region Mitt där länen Värmland, Örebro, Dalarna och Södermanland ingår för att få hjälp att driva ärendet till hyresnämnden och på så sätt få tillbaka överhyran.

Hyresgästföreningen ville att hela summan plus ränta skulle betalas tillbaka till paret. Men i hyresnämnden kom parterna överens om att mannen ska betala tillbaka 12000 kronor senast sista november i år.

Annons
Läs ocksåTrakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda"Bild visar en trappuppgång plus en helsvart silhuett av en man.
Läs också Skrik och hot i brevinkastet kostar mannen 55 000 kronor Trängde sig in hos grannkvinnan – togs i kragen och blev utkastad Tjuv trängde sig in i 87-årings lägenhet på jakt efter mat Lättare för värden få komma in i din lägenhet – "Rättssäkerheten kan vara hotad"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.