Annons

Farliga balkonger snart ersatta i Karlskrona

Karlskrona Heimstaden stod precis i begrepp att renovera balkongerna, men fick tänka om. De visade sig nämligen vara livsfarliga. Snart är de nya balkongerna färdiga.

Först var det ett balkongräcke som gav efter, två månader senare rasade balkongplattan på en annan balkong ner. Efter det har Heimstadens hyresgäster på Ronnebygatan i Karlskrona inte kunnat använda sina balkonger.

– De har varit utan balkonger sedan 18 december. Då stoppade vi ett projekt, vi skulle börja riva i det, men såg att det var sämre än vi trott, säger Heimstadens områdeschef Jonas Hallström.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästen Jessica Gustafsson berättar att räcket på hennes balkong var sönderrostat och att betongplattan krackelerat.

– Vi påpekade det när vi flyttade in, men de sa att det inte var någon fara att gå ut på balkongen. De sa att det räckte med att byta räcken. När de skulle göra det så gick en platta sönder och då stängde de av alla balkonger.

I stället för att renovera balkongerna blev Heimstaden tvungna att projektera om och riva ner de gamla balkongerna för att bygga helt nya. De ändrade planerna har gjort att det hela tog mycket längre tid än vad det först var tänkt.

Läs ocksåHär höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"Bilden visar Wladimir Valdebenito vid sitt köksbord. Han tänker inte betala Victoriahems direktaviserade nya hyra.

– Vi har jobbat så snabbt det har gått när vi väl kom igång, säger Jonas Hallström.

Annons

Kommer ni att göra besiktningar i framtiden?

– Vi kommer att titta över våra fastigheter och sen lägger vi in det i vår underhållsplan.

Läs ocksåTjuv trängde sig in i 87-årings lägenhet på jakt efter matFlera sammansatta bilder av tingsrätten, en trappuppgång och två mörka silhuetter.

Men Jonas Hallström känner inte till att det skulle finnas någon anledning att vara orolig för att vara på balkongen i något av Heimstadens andra områden.

Anlitar ni något företag för att besiktiga balkongerna?

– Inte i dagsläget, men känner vi att vi har ett behov av det så tar vi hjälp av den expertis som finns.

Snart är väntan över och hyresgästerna ska åter kunna njuta av balkongvistelse i sommar. Planen var att de skulle vara färdiga i morgon fredag, men det kommer att ta ytterligare några dagar.

Annons

– Vad är det för datum på måndag? Den förste? Jag hoppas att de kan sitta på sina balkonger den femte. Jag kan inte lova, men jag hoppas, säger Jonas Hallström.

– Det blir nog bra, nästan som innan, säger Jessica Gustafsson.

Hur säker är din balkong?

Läs också Tappade nyckeln och bröt sig in i egna lägenheten – döms: ”Sista utvägen” Norrköpingshyror höjs med 5,3 procent: "Inget att bli lycklig över" Livsfarlig smitta i hyreshus kan ha kommit från rörstumpar och handdukstorkar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.