HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Färre hyresrätter i Stockholm

Nyheter De kommunala bostadsbolagens andel av hyresrätterna i Stockholm har sjunkit kraftigt de senaste åren. I innerstaden har antalet halverats och kommunen äger nu bara drygt sex procent av lägenheterna innanför tullarna, visar nya siffror.​
Det är Stockholms Stadshus AB som tagit fram siffror över andelen hyresrätter i staden. Siffrorna ger en ögon-blicksbild över hur det såg ut i september 2010.
 
Och bostadsrätterna sprider ut sig alltmer i innerstaden. 63 procent av lägenheterna är numera bostadsrätter, en ökning med sju procentenheter sedan samma tidpunkt år 2006.
 
Mer anmärkningsvärt är den kraftiga minskning i andelen kommunalt ägda hyresrätter som ägt rum de senaste åren. De kommunala bostadsbolagen äger i dag 11 600 lägenheter i Stockholms innerstad, en minskning med närmare 50 procent jämfört med 2006.
 
Anledningen är de omfattande ombildningar som pågått i Stockholm. I kommunen som helhet har 22 000 hyresrätter ombildats sedan år 2006, enligt Stockholms Stadshus AB.
 
Det betyder att 48 procent av lägenheterna i Stockholm i dag är hyresrätter. Av dem ägs två tredjedelar av privata hyresvärdar.

Läs också Kommun nobbar nyanlända – slipper straff Elina fann bostads-kompis via Facebook Svårt att hitta studentbostad i Blekinge Nu kan du få avdrag för flytthjälp Hitta ditt drömhem på Facebook

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.