HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Färre lägenheter – fler småhus

Stockholm Det började byggas 5 557 nya bostäder i Stockholms län under årets nio första månader. Det är klart färre än för samma period i fjol, men ungefär i nivå med 2004 och 2005.

Nedgången gäller flerbostadshus. Störst är skillnaden mot toppåret 2006, eftersom många bostadsbolag då påbörjade byggen för att hinna få del av de statliga subventionerna. Men även 2004 och 2005 påbörjades fler lägenheter under de nio första månaderna än i år.

Inom Stockholm stad har 1 649 nya lägenheter i flerbostadshus börjat byggas i år. Det är ett tusen färre än för samma period i fjol, men också färre än 2004 och 2005.

Läs ocksåNoll nya hyresrätter i Vaxholm på sju år – "det är skandal"Vaxholm Kerstin Modig

Däremot har småhusbyggandet i länet hittills i år ökat med nästan 50 procent. De senaste åren har omkring 1 500 småhus påbörjats under januari-september, men i år är siffran 2 222.

Av dessa finns dock bara 66 småhus i Stockholms stad, vilket är något färre än tidigare år.

Läs också Här ledde investeringsstödet till byggboom – Hedda fick en av 2000 nya lägenheter Folkets hus till salu kan bli bostäder Få hyreshus på landet – men Mona kunde bo kvar i Stavsjö Upplands-Bro toppar listan – Vaxholm i botten med noll nya hyresrätter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.