HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Farsta smyckar med lycka

Farsta Artisterna är franska men tomtebolyckan är total halvvägs in i förfärdigandet av muralmålningen på Brunskogsbacken i Farsta Strand.
Foto: Roger Rosenlund
, , ,

Det är långt från den första muralmålningen konstnärskollektivet CitéCréation tar sig an. De har fler än 600 i bagaget från världens alla hörn. Störst är den heller inte, det världsrekordet håller de själva med en 5000 kvadratmeter stor målning i Shanghai.

Men mest Farstastrandig, det är den, eftersom hyresgästerna har fått vara med och sätta sin prägel på motiven genom lokala historier i det mycket realistiska manér som kännetecknar gruppen.

Läs ocksåSå blev pisstunneln en selfiedröm

Arbetet på den cirka 100 kvadratmeter stora gaveln till Familjebostäders hus på Brunskogsbacken 40 pågår till i slutet av september. Stockholm Konst är den tredje samarbetspartnern i projektet.

Läs också Stora brister i nytt hyreshus: "50 felanmälningar kvar att åtgärda” Fick elstöt av handdukstork – värd ger hyresgäster 2,4 miljoner i kompensation för brister Sveriges största hyresförhandling på grund – igen 47 kvadratmeter som är både bostad och ateljé

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.