Annons

Farsta smyckar med lycka

Farsta Artisterna är franska men tomtebolyckan är total halvvägs in i förfärdigandet av muralmålningen på Brunskogsbacken i Farsta Strand.
Foto: Roger Rosenlund
, , ,

Det är långt från den första muralmålningen konstnärskollektivet CitéCréation tar sig an. De har fler än 600 i bagaget från världens alla hörn. Störst är den heller inte, det världsrekordet håller de själva med en 5000 kvadratmeter stor målning i Shanghai.

Men mest Farstastrandig, det är den, eftersom hyresgästerna har fått vara med och sätta sin prägel på motiven genom lokala historier i det mycket realistiska manér som kännetecknar gruppen.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Arbetet på den cirka 100 kvadratmeter stora gaveln till Familjebostäders hus på Brunskogsbacken 40 pågår till i slutet av september. Stockholm Konst är den tredje samarbetspartnern i projektet.

Annons
Läs också Muralmålaren Massimo gör konst att leva i Gängkrig på tapeten: "Symbol för att våldet blivit en del av stad och hemmiljö" Tranemobon Bengt fajtas för sin tomma lya i Göteborg - "Rena rama Nordkorea" Kerstin har bott nära 70 år på samma ställe – "jag har levt mitt liv här" Husritaren skapar vykort från verkligheten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.