HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fastighetsägarna Stockholm vill höja med 3,5 procent

Stockholm En hyreshöjning med 3,5 procent under 2018. Det kräver Fastighetsägarna Stockholm inför årets förhandlingar. ”Helt verklighetsfrämmande” säger Per Björklind, förhandlingschef Hyresgästföreningen region Stockholm.

Förra året krävde Fastighetsägarna Stockholm 2,5 procent i höjning för 2017, men parterna kom inte överens och det blev aldrig något ramavtal för privata hyresvärdar i Stockholm. Följden blev segdragna förhandlingar eftersom hyresvärdarna inte kunde följa någon rekommendation.

Med dagens pressmeddelande från Fastighetsägarna Stockholm rivstartar förhandlingar om 2018 års hyror med krav på 3,5 procent i höjning från första januari nästa år.

Läs ocksåKraftig kritik mot Uppsalahems yrkande: "närmast obegripligt"

Nathalie Brard, chef hyresmarknad på Fastighetsägarna Stockholm, motiverar kravet så här i pressmeddelandet:

– Utvecklingen av den allmänna hyresnivån har varit svag under årtionden. Under de senaste åren har problemen förvärrats eftersom hyresutvecklingen har understigit inflationen. För den som äger sina fastigheter långsiktigt innebär det att intäkterna minskar i reala termer, säger Nathalie Brard.

Per Björklind, förhandlingschef på Hyresgästföreningen region Stockholm, är förvånad över kravet och säger att de redan har kommit överens om tvåårsavtal med flera bolag i Stockholm och övriga landet, på i snitt 0,67 procent.

Läs också95 000 hyresgäster riskerar retroaktiv hyreshöjning

– Jag har inte sett något detaljerat underlag, men de där siffrorna låter helt verklighetsfrämmande och plockat ur luften eftersom vi gjort upp på helt andra nivåer för 2018, säger han.

Läs också 95 000 hyresgäster krävs på 3,5 procent i hyreshöjning Hyrorna höjs för 105 000 stockholmare Växjöbostäder vill höja hyran med sju procent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.