HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Fastighetsskötarna jobbar igen

Sala Reparatörerna på Salabostäder har börjat jobba igen efter en veckas strejk. Nu förväntar sig Salabostäder att felanmälningarna väller in.

I natt avblåstes strejken mellan Fastighetsanställdas förbund och arbetsgivarorganisationen Pacta och de tre reparatörerna och fem snickarna på Salabostäder som strejkat i en vecka börjar jobba igen. Detta efter att parterna lyckats komma överens om ett nytt kollektivavtal.

Enligt Salabostäders vd Bernard Niglis har bolaget och hyresgästerna kommit tämligen lindrigt undan. Under strejkveckan har inga felanmälningar kunnat tas emot, men bolaget har ändå kunnat utföra begränsade reparationer.

Annons
Läs ocksåFörhandlingarna har kört fast: Retroaktiva höjningar för 35 000 hyresgäster

–Det har varit relativt lugnt, vi gick ut tidigt och sa att vi kommer att ha stora problem med att ta emot felanmälningar. Men nu när det är över är det mycket möjligt att det rasar över oss och att felanmälningarna ramlar in, säger han.

Förutom Salabostäder strejkade även personal på Bostads AB Vätterhem i Jönköping, AB Bostäder Borås i Borås, Karlstads Bostads AB i Karlstad och Telge Bostäder i Södertälje.

Annons
Läs också Yonas plockar upp efter andra - fick huvudroll i dokumentärfilm Oenighet om 2021 års hyror: här har förhandlingarna strandat Så mycket vill värdarna i Aros-Gävle höja hyran med 2021 Vaktmästare räddarna i nöden i korsvirkesstaden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.