Annons

Fd polischefen överklagar – vill bo kvar på Väderön

Båstad UPPDATERAD. Den snart 92-årige före detta rikspolischefen som i maj fick beskedet att han måste lämna det sommarställe på Hallands Väderö han hyrt i över 50 år överklagar nu hyresnämndens beslut till Svea hovrätt.

Det var för över ett år sedan som Torekovs församling, ägare till Hallands Väderö utanför Båstad, sade upp sin hyresgäst, den före detta rikspolischefen och landshövdingen Carl Persson. Orsaken till uppsägningen var att församlingen ville använda hyresgästens sommarbostad i sin planerade läger- och retreatverksamhet på ön.

Hyresnämnden gick på församlingens linje och beslutade i mitten av maj i år att Carl Persson måste lämna sin sommarbostad. Enligt hyresnämnden är det sannolikt att församlingen kommer att gå vidare med sina planer på lägerverksamhet. Persson, som fyller 92 i år, besöker bara lägenheten tillfälligtvis under somrarna och har ett annat boende på fastlandet, vilket gör att hans behov av lägenheten är ”mycket litet” enligt nämnden. Att barn och barnbarn använder lägenheten i stor utsträckning saknar betydelse i det här fallet, enligt hyresnämndens bedömning.

Annons
ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Carl Persson överklagar nu hyresnämndens beslut. Enligt Håkan Persson, son till Carl Persson, följer familjen sina juristers råd. 
– Våra jurister har gjort bedömningen att nämndens beslut inte är 100%.  Annars  hade vi inte överklagat, vi gör inte det här för att jävlas.

I sitt överklagande till hovrätten skriver Carl Perssons  ombud att hyresnämnden dragit felaktiga slutsater. Ombudet ifrågasätter bland annat församlingens planer, och menar att församlingen inte styrkt hur och när planerna kommer att ska förverkligas. Dessutom, skriver ombudet i ansökan, visste församlingen redan när hyreskontraktet i fråga skrevs att hela familjen använder sommarhuset, vilket gör att också barn och barnbarns intresse av att ha sommarbostaden kvar måste tas i beaktande.

Annons
Läs också Duvor byggde bo i garderob och elementen försvann – nu blir hyresgästen av med kontraktet Bor i USA – hävdar han pendlar till lägenhet i Göteborg Kämpar för att få bo kvar i hus som ska rivas – och med avlopp som dömts ut Grannar har gått samman: vill vräka mamman till kriminell son Osäkert hur mycket som får vara kvar av Evas och Carolines grönskande uteplatser – kräver möte med Rikshem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.