HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Fem bilar krossades när garagetak rasade in

Haninge Stora mängder snö gjorde att ett tak rasade in och förstörde fem bilar i Jordbro. Taket som rasade in var felkonstruerat.

– De drabbade hyresgästerna får ställa eventuella ekonomiska anspråk direkt till vårat försäkringsombud som får ta ställning till det, säger Christoph Vejde, vd på Haninge Bostäder som äger garaget som hyrs av bolagets hyresgäster.

Olyckan inträffade i söndags eftermiddag på Södra Jordbrovägen 19-21. Skälet till olyckan var tyngden från snön som bolaget inte hade hunnit skotta bort men också på att taket på garagelängan som byggdes på 80-talet, var felkonstruerat. Snön gjorde att takplåten släppte och gled av den balk som den vilade på.
– Som tur byggdes bara ett garage på det här felaktiga sättet, säger Christoph Vejde.

Annons
Läs ocksåGaragestriden har fått hyresgästerna att gå samman

Garagelängan har plats för 11 bilar men vid tillfället stod fem bilar i garaget.
– De såg inte så fina ut, taket hade vikt sig på några och de måste skrotas, säger Christoph Vejde.

Annons
Läs också P-platsernas bredd passar en folkabubbla - men nu finns en halvmeter bredare bilar Tusentals bilar skadas på parkeringar – hyresvärdar vill göra p-platser bredare Ingemar möttes av mosad framskärm – fler skador när bilar växer ur p-platserna Pensionären Jonnys garageavgift höjdes med 68 procent: "Jag fick en chock"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.