Annons

Festival med något för alla

Lysekil I dag kunde hyresgästerna på Badhusberget i Lysekil fika, testa att gå på slak lina, hoppa i hoppborg och rida. Allt på bekvämt avstånd från hemmet.
, , , , , , ,

Tack vare ideella krafter i form av förtroendevalda hyresgäster kunde Badhusbergsfestivalen hållas i dag. Det är minst tjugonde gången i ordningen. 

Anneli Astonsson, en av medlemmarna i styrelsen för Badhusbergets lokala hyresgästförening, sitter i skydd för regndropparna under ett partytält och delar ut svarslappar till tipspromenaden. Fina presentkort står på spel och lapparna har strykande åtgång.
Frågorna handlar om området Badhusberget och om den lokala föreningsstyrelsen. Till exempel får hyresgästerna gissa vad Anneli Astonsson har för skostorlek (svar: 38). 
– Tidigare har vi sett att folk går med telefonerna och googlar fram svaren, det blev så tråkigt. Därför bestämde vi oss för frågor som ingen kan leta fram, säger hon.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Badhusbergsfestivalen är en av många aktiviteter som finansieras med fritidsmedel, pengar som värden Lysekilsbostäder och Hyresgästföreningen förhandlat fram.

Annons

Förutom traditionella inslag som hoppborg, korv med bröd och tipspromenad kunde hyresgästerna testa den svåra konsten att gå på slak lina. Eller slack line, som det också kallas. Johannes Andersson, Benjamin Jönsson och Tomas Redigh har kommit hit med en gul lina och hjälper hyresgäster som vill testa.
– Balansen är svårast i början, men ofta klarar man att stå kvar längre än man tror. Det gäller att pusha sig själv, säger Benjamin Jönsson som ägnat sig åt sporten i två år.

Klart populärast är ponnyridningen. Kön ringlar sig lång, shetlandsponnyn Smurfen och gotlandsrusset Hellvi går tålmodigt varv efter varv runt en av gårdarna. Det räcker med en runda innan Alva Johansson, åtta år, är rejält biten.
– Det var jätteroligt, nu vill jag börja på ridskola!

Annons
Läs ocksåHyresgästföreningen säljer kollot Solgården: "Fantastiskt om nån drev det vidare i samma anda"Hyresgästföreningen säljer Solgården som använts för kollo för barn i utsatta områden. "Det vore fantastiskt om någon drev det vidare i samma anda", säger regionchef Peter Laang.

Hennes mamma heter Caroline Johansson. Familjen har bott på Badhusberget i två år. Att det är så hög aktivitetsnivå här kom som en glad överraskning för henne. Caroline och barnen Alva, Neo och Melinda har varit på flera evenemang, förutom dagens festival även Halloweenfesten i kvarterslokalen.
– Jag har bott i hyresrätt sedan jag flyttade hemifrån, men aldrig varit med om något liknande, det är fantastiskt. Jag lär känna folk som bor här på ett helt annat sätt, det är väldigt mysigt, säger hon.

Läs också Gratis yoga ny veckovana på Högsbohöjd Stor oro inför chockhöjd hyra Med öppenhet som mål Grannsämja på ny nivå med yoga

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.