HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Festival med något för alla

Lysekil I dag kunde hyresgästerna på Badhusberget i Lysekil fika, testa att gå på slak lina, hoppa i hoppborg och rida. Allt på bekvämt avstånd från hemmet.
, , , , , , ,

Tack vare ideella krafter i form av förtroendevalda hyresgäster kunde Badhusbergsfestivalen hållas i dag. Det är minst tjugonde gången i ordningen. 

Anneli Astonsson, en av medlemmarna i styrelsen för Badhusbergets lokala hyresgästförening, sitter i skydd för regndropparna under ett partytält och delar ut svarslappar till tipspromenaden. Fina presentkort står på spel och lapparna har strykande åtgång.
Frågorna handlar om området Badhusberget och om den lokala föreningsstyrelsen. Till exempel får hyresgästerna gissa vad Anneli Astonsson har för skostorlek (svar: 38). 
– Tidigare har vi sett att folk går med telefonerna och googlar fram svaren, det blev så tråkigt. Därför bestämde vi oss för frågor som ingen kan leta fram, säger hon.

Läs ocksåGratis yoga ny veckovana på HögsbohöjdEn grupp grannar tränar yoga i Hyresgästföreningens lokal på Fredrikas gård på Högsbohöjd.

Badhusbergsfestivalen är en av många aktiviteter som finansieras med fritidsmedel, pengar som värden Lysekilsbostäder och Hyresgästföreningen förhandlat fram.

Förutom traditionella inslag som hoppborg, korv med bröd och tipspromenad kunde hyresgästerna testa den svåra konsten att gå på slak lina. Eller slack line, som det också kallas. Johannes Andersson, Benjamin Jönsson och Tomas Redigh har kommit hit med en gul lina och hjälper hyresgäster som vill testa.
– Balansen är svårast i början, men ofta klarar man att stå kvar längre än man tror. Det gäller att pusha sig själv, säger Benjamin Jönsson som ägnat sig åt sporten i två år.

Klart populärast är ponnyridningen. Kön ringlar sig lång, shetlandsponnyn Smurfen och gotlandsrusset Hellvi går tålmodigt varv efter varv runt en av gårdarna. Det räcker med en runda innan Alva Johansson, åtta år, är rejält biten.
– Det var jätteroligt, nu vill jag börja på ridskola!

Läs ocksåStor oro inför chockhöjd hyra

Hennes mamma heter Caroline Johansson. Familjen har bott på Badhusberget i två år. Att det är så hög aktivitetsnivå här kom som en glad överraskning för henne. Caroline och barnen Alva, Neo och Melinda har varit på flera evenemang, förutom dagens festival även Halloweenfesten i kvarterslokalen.
– Jag har bott i hyresrätt sedan jag flyttade hemifrån, men aldrig varit med om något liknande, det är fantastiskt. Jag lär känna folk som bor här på ett helt annat sätt, det är väldigt mysigt, säger hon.

Läs också Med öppenhet som mål Grannsämja på ny nivå med yoga Lokal hyresgästförening i Norrtälje föreslår nytt bidrag

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.