Annons

Fick hyra trots allt

Värmland En kvinna i norra Värmlands län har efter ett halvt år till slut fått hyra det hus hyresvärden lovade henne att få hyra från årsskiftet. Men det krävdes att både Hyresgästföreningen och hyresnämnden grep in.

​Kvinnan och hennes familj skulle få hyra ett parhus från 1 januari i år. Kontraktet var skrivet och allt var klart men då drabbades huset av en vattenskada.

Värden och kvinnan kom då överens om att hon skulle få flytta in när skadan var åtgärdad men under arbetets gång ångrade sig hyresvärden och skickade en uppsägning till kvinnan.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Hon vände sig då till Patrik Esfandi, jurist på Hyresgästföreningen i Örebro:

– Hon var helt förtvivlad och kunde inte hitta någon annanstans att bo. Hyresvärden vägrade förstå att han måste ha saklig grund för att säga upp sin hyresgäst.

Annons

Patrik Esfandi uppmanade hyresvärden att själv ta kontakt med en jurist eller med hyresnämnden för att de skulle förklara för honom vad hyreslagen säger men även det vägrade hyresvärden göra:

Läs ocksåBetalade ingen hyra på fem år – nu har dödsboet en kvarts miljon i hyresskuldSkattebetalarna i Göteborg har gått miste om en kvarts miljon. Samtidigt har stadens försuttit chansen att hyra ut ettrummaren i fem år, trots skenande bostadsbristen. Andra personer verkar dock ha bott gratis i lägenheten efter att den ursprunglige hyresgästen dog.

– Vi visste att vi hade helt och hållet rätt i det här fallet så vi gav inte upp. Till slut kunde hyresnämnden tala med honom och få honom att förstå att han kunde bli skadeståndsskyldig om han inte lät kvinnan och hennes familj hyra huset som han lovat.

Så efter sex månader backade hyresvärden och kvinnan och hennes familj kunde flytta in.

– Familjen trivs och kvinnan kan nu kommunicera med hyresvärden. Det var bara synd att det tog så lång tid att lösa det här, säger Patrik Esfandi.

Annons
Läs ocksåJens Marcus och Ewa hotades av uppsägning – nu får de bo kvar: ”Underbart”Hyresvärden Boöbolagen försökte säga upp alla hyresgäster i huset, men fick avslag i både hyresnämnd och hovrätt.

 

 

Läs också Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar Sonen Elijah sades upp när pappan dog hastigt – tvingas flytta från lägenheten där han vuxit upp Hyresgästen "stoppade huvudet i sanden" - är skyldig värden över 100 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.