Annons

Fick hyra trots allt

Värmland En kvinna i norra Värmlands län har efter ett halvt år till slut fått hyra det hus hyresvärden lovade henne att få hyra från årsskiftet. Men det krävdes att både Hyresgästföreningen och hyresnämnden grep in.

​Kvinnan och hennes familj skulle få hyra ett parhus från 1 januari i år. Kontraktet var skrivet och allt var klart men då drabbades huset av en vattenskada.

Värden och kvinnan kom då överens om att hon skulle få flytta in när skadan var åtgärdad men under arbetets gång ångrade sig hyresvärden och skickade en uppsägning till kvinnan.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hon vände sig då till Patrik Esfandi, jurist på Hyresgästföreningen i Örebro:

– Hon var helt förtvivlad och kunde inte hitta någon annanstans att bo. Hyresvärden vägrade förstå att han måste ha saklig grund för att säga upp sin hyresgäst.

Annons

Patrik Esfandi uppmanade hyresvärden att själv ta kontakt med en jurist eller med hyresnämnden för att de skulle förklara för honom vad hyreslagen säger men även det vägrade hyresvärden göra:

Läs ocksåHyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhetEn kvinna och hennes sambo har i flera år ringt störningsjour och hyresvärd vid ljud i ett hyreshus. Dessutom har de uttryckt sig rasistiskt mot grannar och gjort orosanmälningar. Nu säger hyresvärden upp avtalet med kvinnan – och kräver att de flyttar.

– Vi visste att vi hade helt och hållet rätt i det här fallet så vi gav inte upp. Till slut kunde hyresnämnden tala med honom och få honom att förstå att han kunde bli skadeståndsskyldig om han inte lät kvinnan och hennes familj hyra huset som han lovat.

Så efter sex månader backade hyresvärden och kvinnan och hennes familj kunde flytta in.

– Familjen trivs och kvinnan kan nu kommunicera med hyresvärden. Det var bara synd att det tog så lång tid att lösa det här, säger Patrik Esfandi.

Annons
Läs ocksåSopkaos på balkongen – hyresgäst uppsagd för tredje gångenSopor fyller den inglasade balkongen.

 

 

Läs också Hade "råd" att köra Voi - tvingas flytta efter att socialen vägrat betala hyran Använde cykeln som ”kylskåp” – sopkaos när fiskmåsar letade mat Son ville ta över lägenhet när mamman dog – det här gäller: "Man ärver inte hyreskontrakt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.