HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fick hyra trots allt

Värmland En kvinna i norra Värmlands län har efter ett halvt år till slut fått hyra det hus hyresvärden lovade henne att få hyra från årsskiftet. Men det krävdes att både Hyresgästföreningen och hyresnämnden grep in.

​Kvinnan och hennes familj skulle få hyra ett parhus från 1 januari i år. Kontraktet var skrivet och allt var klart men då drabbades huset av en vattenskada.

Värden och kvinnan kom då överens om att hon skulle få flytta in när skadan var åtgärdad men under arbetets gång ångrade sig hyresvärden och skickade en uppsägning till kvinnan.

Läs ocksåKastade vattenballonger och sköt fyrverkerier från lägenheten – kan vräkas efter flera varningarFyrverkerier samt vattenballonger.

Hon vände sig då till Patrik Esfandi, jurist på Hyresgästföreningen i Örebro:

– Hon var helt förtvivlad och kunde inte hitta någon annanstans att bo. Hyresvärden vägrade förstå att han måste ha saklig grund för att säga upp sin hyresgäst.

Patrik Esfandi uppmanade hyresvärden att själv ta kontakt med en jurist eller med hyresnämnden för att de skulle förklara för honom vad hyreslagen säger men även det vägrade hyresvärden göra:

Läs ocksåTotalförstörde ettan på fem månader – krävs på nära en kvarts miljon kronorEn sönderslagen badrumsdörr och hand som håller i pengar.

– Vi visste att vi hade helt och hållet rätt i det här fallet så vi gav inte upp. Till slut kunde hyresnämnden tala med honom och få honom att förstå att han kunde bli skadeståndsskyldig om han inte lät kvinnan och hennes familj hyra huset som han lovat.

Så efter sex månader backade hyresvärden och kvinnan och hennes familj kunde flytta in.

– Familjen trivs och kvinnan kan nu kommunicera med hyresvärden. Det var bara synd att det tog så lång tid att lösa det här, säger Patrik Esfandi.

Läs ocksåVidrig stank spreds i hyreshuset - utpekade grannen slängs ut: "Har inte orsakat lukten"Person som håller för näsan och en domarklubba.

 

 

Läs också Bombmannen fick komma tillbaka - nu rasar grannarna: "Jävligt obehagligt" Iskalla lägenheter – nu bävar hyresgästerna för värdens julledighet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.