Annons

Fick hyra trots allt

Värmland En kvinna i norra Värmlands län har efter ett halvt år till slut fått hyra det hus hyresvärden lovade henne att få hyra från årsskiftet. Men det krävdes att både Hyresgästföreningen och hyresnämnden grep in.

​Kvinnan och hennes familj skulle få hyra ett parhus från 1 januari i år. Kontraktet var skrivet och allt var klart men då drabbades huset av en vattenskada.

Värden och kvinnan kom då överens om att hon skulle få flytta in när skadan var åtgärdad men under arbetets gång ångrade sig hyresvärden och skickade en uppsägning till kvinnan.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hon vände sig då till Patrik Esfandi, jurist på Hyresgästföreningen i Örebro:

– Hon var helt förtvivlad och kunde inte hitta någon annanstans att bo. Hyresvärden vägrade förstå att han måste ha saklig grund för att säga upp sin hyresgäst.

Annons

Patrik Esfandi uppmanade hyresvärden att själv ta kontakt med en jurist eller med hyresnämnden för att de skulle förklara för honom vad hyreslagen säger men även det vägrade hyresvärden göra:

Läs ocksåGinzas grundare bygger hyresrätter och får Fåglum att blomstra: "En får ju ha lite roligt!"Ginzagrundaren Hasse Haraldsson bygger hyresbostäder och får Fåglum på Västgötaslätten att frodas.

– Vi visste att vi hade helt och hållet rätt i det här fallet så vi gav inte upp. Till slut kunde hyresnämnden tala med honom och få honom att förstå att han kunde bli skadeståndsskyldig om han inte lät kvinnan och hennes familj hyra huset som han lovat.

Så efter sex månader backade hyresvärden och kvinnan och hennes familj kunde flytta in.

– Familjen trivs och kvinnan kan nu kommunicera med hyresvärden. Det var bara synd att det tog så lång tid att lösa det här, säger Patrik Esfandi.

Annons
Läs ocksåStörningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i husetGrovkornig närbild på en uppbruten vit dörr. Ovanpå inklippt text: "Det är obehöriga i källare. Det hörs bankningar. Åk inte ensam på denna." En hyresgäst riskerar vräkning efter att hans besökare stört grannarna.

 

 

Läs också Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Hyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhet Sopkaos på balkongen – hyresgäst uppsagd för tredje gången

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.