Annons

Filmades i smyg – hade flera kilo knark i lägenheten

Nyheter Med hjälp av hemlig kameraövervakning utanför lägenheten kunde polisen knyta mannen till omfattande droghandel. I bostaden fanns över tre kilo cannabis, stora mängder kokain samt ammunition. 30-åringen i Karlskrona döms nu till fyra års fängelse.
Foto: Polisen
I kylskåpet hittades ett flertal vakuumförpackade paket med flera kilo cannabis samt en låda med amfetamin. I en kökslåda påträffades även en haschkaka samt en stor bit vakuumförpackad kokain. 30-åringen förvarade även ett 70-tal patroner i lägenheten.

Den 30-årige mannen i Karlskrona var sedan tidigare dömd för bland annat narkotika- och vapenbrott. Efter misstanke om att mannens lägenhet användes till att förvara, paketera och distribuera narkotika beslutade polisen att påbörja hemlig kameraövervakning högst upp i huset.

Efter tre veckors övervakning gjorde polisen en husrannsakan i lägenheten. Kameran hade då fångat mannen när han kom och gick inte mindre än 122 gånger. På olika platser i mannens bostad påträffades totalt tre kilo cannabis, 120 gram kokain, nästan ett kilo amfetamin, ett hundratal narkotikaklassade tabletter samt ett 70-tal patroner och en skottsäker väst.

I lägenheten återfanns även digitalvågar, en vakuumförpackare, vinylhandskar, små plastpåsar med och utan kokain samt anteckningsblock. Utrustning som mannen misstänks ha använt för att paketera och sälja vidare narkotikan.

På vardagsrumsbordet fann polisen en påse med marijuana. I hörnet av rummet hade 30-åringen ett ”kontor” med vakuumförpackare, vinylhandskar och digitalvåg. Över bordsytan finns rester av kokain.

Dagen efter husrannsakan greps 30-åringen i ett industriområde i Karlskrona. Han bar vid tillfället på drygt 80 gram narkotika, som han hävdar var för personligt bruk.

Mannens egen förklaring till fyndet i lägenheten är att han inte alls bodde där utan har fått låna en nyckel för att kunna självmedicinera en sjukdom. Att narkotikan inte tillhörde honom själv utan en hjälpsam bekant.

Den förklaringen beskriver Blekinge tingsrätt som både ”osannolik, ologisk, motsägelsefull och grund”. Rätten finner det uppenbart att 30-åringen både disponerat lägenheten och haft narkotikan i överlåtelsesyfte.

Lägenheten tillhör Karlskronahem och misstänks ha överlåtits olovligen i andra hand till 30-åringen. Han döms till fyra års fängelse för grovt narkotikabrott och brott mot vapenlagen.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.