Annons

Filmkväll avslutade sommarens aktiviteter

Järfälla Ungdomsverksamheten Swat späckade sommaren med bland annat sport och spelfilm. Det började med bubbelfotboll före midsommar och avslutades med en final i lejonets tecken, film på storbildsskärm i Riddarparken.
Över 500 personer såg filmen Zootopia när Swat ordnade utomhusbio i Riddarparken.
Foto: Cecilia Landmark
Över 500 personer såg filmen Zootopia när Swat ordnade utomhusbio i Riddarparken.

Över 500 personer såg Zootopia, åt popcorn och drack läsk, när Swat bjöd in till avslutning av sommarens aktiviter. Senare på kvällen visades Lion för de lite äldre.

Sommaren har i övrigt bjudit på både läger, paintballturnering och bubbelfotboll för sommarlovslediga barn och ungdomar i Järfälla. Järfällahus och Hyresgästföreningens satsning höjde ribban jämfört med föregående år och presenterade ett ambitiöst program.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Dessutom hade Swat hand om en betydande mängd sommarjobbande ungdomar. Förra året tog Järfällahus emot 20 sommarjobbare och Swat fem, i somras engagerades hela 70 unga.

Annons

– Det här är vårt sätt att ta ett kommunalt samhällsansvar. Sommarjobbarna är framtidens medborgare och vi är glada att de vill ta sina första steg på arbetsmarknaden hos oss, säger Ali Al Djaber, social hållbarhetsstrateg på Järfällahus.

– För många av ungdomarna är detta sommarjobb deras allra första jobb. Vi vill förstärka ungdomarnas tro på arbetslivet och erbjuda en arbetsplats fylld av glädje och samarbete, säger Aiya Mohsen Ali, verksamhetsledare på Hyresgästföreningen.

Annons
Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

Ungdomarna städade, bland annat fem containrar med gamla möbler, oljade bänkar, delade ut information och mycket annat. När insatsen nu redovisas visar det sig att så gott som alla är nöjda med jobbet, de tyckte det var så kul att flera fortsatte efter arbetsperiodens slut och tog med sig kompisar. 16 ungdomar jobbade extra på det sättet.

Läs också Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.