Annons

Fler än 500 nya hyreslägenheter

Linköping Det byggs mer än på många år i Linköping. I år har 1 008 nya hem blivit färdiga, varav 556 hyreslägenheter.
Foto: Jenny Knutsson
Ett av många bostadsprojekt som pågår i Linköping.

Linköpings kommun har som mål att bygga 1 000 nya bostäder per år och det har nu uppnåtts för 2016. Inte sedan 2003 har det byggs lika mycket bostäder i kommunen.

”Vi har dubblerat bostadsbyggandet sedan förra mandatperioden och tar nu ett viktigt steg mot att bygga bort bostadsbristen”, säger Elias Aguirre (S), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor, i ett pressmeddelande.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Framför allt har det byggts mycket i Södra Ekkällan och Övre Vasastaden.

Annons

”Mer än hälften av bostäderna är hyresrätter, vilket är viktigt. I Linköping ska man kunna få en bostad även om man saknar handpenning eller förmögna släktingar. Då är det viktigt att vi också bygger fler hyresrätter”, säger Elias Aguirre vidare.

Byggboomen ser dessutom ut att fortsätta. 2 600 nya bostäder håller på att byggas och i år har kommunen antagit detaljplaner som banar väg för ytterligare 2 000.

Annons
Läs ocksåTrädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre"John Tizzard, trädgårdsarkitekt.
Läs också Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något” Dyr nota när middagen for i golvet: "Jag fick panik" Hyresförhandling gick fel - Gerd har betalat för mycket i ett år Vem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde?

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.