HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Flickvännen fick bo i lägenheten – var uppsagd när han kom hem

Kristianstad Han stack till Stockholm och lät flickvännen ta hand om lägenheten i Kristianstad. När han kom hem var han uppsagd. Polisens spanare hade avslöjat knarkhandel.
Foto: Pixabay
När polisen slog till mot lägenheten hittades droger/ genrebild. Foto: Pixabay

Mannen protesterade mot uppsägningen och drev ärendet ända till hovrätten. Domstolen går dock på hyresnämndens linje och nu måste han flytta omedelbart.

Enligt mannen visste han inget om knarkhandel och fester som flickvännen hade i lägenheten. Han lät bara henne bo och ta hand om lägenheten under tiden som han var i Stockholm. Under förhandlingen berättade han att han fortsatte betalade hyran och tyckte inte det var något konstigt med att hon fick bo där.

Läs ocksåUppmanas riva ”svartbygge” – hyresgäster protesterar

Nu är det dock inte knarkhandeln i första hand som tvingar honom att flytta. Enligt hyresnämnden och hovrätten har han olovligen hyrt ut lägenheten i andra hand. Att paret inte hade bott ihop innan mannen lämnade Kristianstad menar de tydligt talar för att det handlade om ”självständigt nyttjade” av lägenheten för kvinnas del. (Det talar heller inte för honom att kvinnan sade till polisen att hon hyrde i andra hand tillsammans med en annan man).

Annons

Det var grannar och personal från det kommunala bostadsbolaget ABK som uppmärksammade att andra hade flyttat in i lägenheten. Det var fester, öppen droghandel och stök. Polisen fick polisanmälningar och började spana på lägenheten. När de slog till hittades narkotika.

Enligt mannen kom han hem efter cirka sju månader och i posten hittade han varningar, rättelseanmaningar och uppsägningen från hyresvärden och en kallelse till förhandling i hyresnämnden.

Annons
Läs ocksåHerrgårdsägarna fick inte slänga ut barnfamiljen – får nöja sig med 400 kvadratmeter Ett litet barn packar upp sina leksaker ur en flyttlåda.

Mannen överklagade hyresnämndens beslut till hovrätten som nu har avslagit överklagan. Det spelar ingen roll, skriver den i beslutet, att han påstår att han inte sett posten eller visste vad som pågick. Det är hans ansvar att ha koll över lägenheten.
Mannen måste flytta från lägenheten.

Läs också Gert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr" Så stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt Anders hade för mycket saker hemma – blev vräkt: "Visste inte hur allvarligt det var"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.