Annons

Flyttade utomlands – förlorar sitt hyreskontrakt

Malmö Hyresgästen i Malmö utvandrade till Irak men sade aldrig upp sitt hyreskontrakt. Hyresvärden har försökt nå förstahandshyresgästen utan framgång. Nu sägs han upp.
Foto: Fredrik Rubin

Hyresvärden, en större privat hyresvärd i Malmö, menar att hyresgästen saknar behov av sin hyreslägenhet och vill därför säga upp hyreskontraktet. Hyresgästen har utvandrat till Irak och svenska myndigheter saknar adress till mannen. Hyresvärden har försökt delge honom uppsägningen utan att lyckas. Men eftersom mannen är mantalsskriven i Irak och därmed tycks sakna behov av en hyreslägenhet i Malmö vänder sig nu värden till hyresnämnden för att kunna riva hyreskontraktet. Enligt ansökan till hyresnämnden behöver hyresvärden lägenheten för att hyra ut den till bostadssökanden i bostadskön.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Sonen Elijah sades upp när pappan dog hastigt – tvingas flytta från lägenheten där han vuxit upp 83 hushåll uppsagda på dagen – nu kämpar de mot värden: ”Märkte att det började osa katt” Bar kilovis med knark förbi barnen på gården – avslöjad av polisens kamera i trapphuset Hyresgästen "stoppade huvudet i sanden" - är skyldig värden över 100 000 kronor Så svårt är det för funktionsnedsatta att byta lägenhet: "Ett boende på nåder"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.