Annons

Flyttbråk spårade ur – slogs med bollträ

Malmö De två männen hamnade i konflikt med varandra i trapphuset. Bakgrunden är en katt som bor i hyreshuset på Limhamn. Det slutade med misshandel med ett bollträ. Nu döms en av männen till fängelse.

“Katt som skulle släppas in”. Så lyder den första raden i polisens händelserapport från hyreshuset på Limhamn. Larmet om ett våldsamt bråk kom en tidig morgon i somras. 

En av hyresgästerna höll på att flytta och trapphuset var fyllt av hans prylar, det visar polisens utredning. När en granne i kvarteret släppte in en katt i trapphuset hamnade de båda männen i konflikt med varandra. Den flyttande mannen oroade sig för att katten skulle kissa ner hans saker, bland annat madrasser.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Katten på bilden är inte samma som i artikeln. Det trasiga tillhygget dokumenterades av polisen.

Uppgifterna i polisförhören går isär men enligt tingsrättsdomen slutade det med att mannen som släppt in katten slog den flyttande grannen i huvudet med ett bollträ som gick i två bitar. Polisen hittade det senare i en papperskorg i närheten.

Nu döms den ene av männen till åtta månaders fängelse för misshandel. Han ska även betala ett skadestånd på 20 000 kronor till den flyttande grannen. “Att slå med ett bollträ i någons huvud är under alla förhållanden ett allvarligt brott”, slår tingsrätten fast i domen.

Annons
Läs också Grannarna slog larm om stanken – UV-ljus avslöjade kattkisset Hyresgästen lämnade kvar möbler – och död katt Jonas blev knivskuren i trapphuset – grannen bor kvar ett halvår senare: "Får panikångest" Lovade betala för kattkisset - ångrade sig och gick till polisen: "Aldrig skrivit på det aktuella avtalet" Tvättstugan - platsen där smutsiga grannkonflikter gror

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.