Annons

Folkomröstning om Lidingöhem nedröstad

Lidingö Efter flera timmars debatt röstade fullmäktige på Lidingö nej till folkomröstning. Nu ska Lidingöhem styckas.

Med 35 röster mot 16 röstade kommunfullmäktige nej till folkomröstning om Lidingöhem. Majoriteten med moderater, kristdemokrater och lidingöpartister har gjort upp med centerpartiet och därigenom fått tillräckligt många partier med sig för att få mer än två tredjedelar av rösterna. 

– Det är ingen hemlighet att moderaterna velat sälja länge. Även om 4 700 har skrivit på för en folkomröstning, är det 32 000 lidingöbor som inte har skrivit på, sa Anna Rheyneuclaudes Kihlman (M). 

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

– Politiker ska ta ansvar, också i svåra beslut. Jag är glad över att det finns en majoritet som vill fatta beslut, sa Carl-Johan Schiller (KD).

Annons

– Om nu kommunstyrelsens förslag är så bra, varför inte låta invånarna rösta? Tror ni inte på ert eget förslag, kontrade Suzanne Liljegren (L).

– Lidingöhem är stadens bästa instrument för att bygga bostäder för unga, nöjda hyresgäster och att ta bostadssocialt ansvar, det är en ödesmättad fråga, sa Sven-Erik Wånell (V).

Läs ocksåLågt valdeltagande i hyrestäta områden när Helsingborg folkomröstadeValdeltagandet

Efter voteringen övergick fullmäktige till att diskutera förslaget att dela upp bolaget, sälja en del och köpa tillbaka bland annat äldreboendena till ett fastighetsbolag. På så sätt kan kommunen använda de 658 miljonerna i bolagets kassa. Också där röstade fullmäktige ja med nästan samma röstsiffror.

Annons
Läs också Helsingborgs hyresgäster uppmanas rösta om Öresundskraft Hyresgästföreningen: Nej till att sälja Öresundskraft Fler bostäder för äldre på Lidingö – men inte till studenter Lidingö sist ut att höja hyran

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.