HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fönsterkross i hela trappan – nu vill värden få ut hyresgäst

Kristianstad Det låg glas utspritt i hela trappuppgången. Det kunde väktarna konstatera när de kom till adressen i Kristianstad.
Foto: Hyresnämnden

Ett fönster på tredje våningen, ett på andra och glaset i entrédörren. Alla krossade och fönsterglas utspritt överallt. I sin rapport skriver väktarna att någon, icke boende i trappen, har blivit aggressiv och slagit sönder fönstren. Också en lägenhetsdörr var delvis vandaliserad. Händelsen polisanmäldes.

Läs ocksåTuppade av efter fall – vaknade upp med hot om uppsägning

Vandaliseringen inträffade under julen och enligt hyresvärden kan den hänföras till en lägenhet på adressen. Hyresgästen har sagts upp och värden har nu ansökt hos hyresnämnden att ålägga hyresgästen att flytta enligt uppsägningen. Hyresgästen är uppsagd att flytta i augusti.

Enligt handlingarna som har kommit in till Hyresnämnden i Malmö har det varit mycket stök i och omkring den aktuella lägenheten sedan i december förra året. Enligt väktarrapporter har störningar handlat om högljudda röster, oväsen och ljud som att möbler kastas och eller dras i lägenheten. Enligt grannar är det stökigt varje kväll och natt och det dricks alkohol i trappen. Sedan i december har hyresgästen fått fem rättelseanmälningar utan att bättra sig.

Den berörda hyresgästen har inte yttrat sig. Ärendet är ännu inte uppsatt till förhandling. Hyresvärden har ansökt om ”särskilt skyndsam handläggning”.

Läs ocksåLarmet: Äldre och dementa hamnar i hemlöshet
Läs också För sjuka för ett hem – tusentals är hemlösa på grund av psykisk ohälsa Försökte överrösta grannarna med hög musik – 76-åring tvingas flytta Hyresgäster vann mot sin värd - därför får de dela på 400 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.