HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

För många katter kan kosta kontraktet

Hässleholm Sju katter är fem för många. Nu riskerar kvinnan i Hässleholm att förlora sin lägenhet - för andra gången.
Foto: Petra Martinsson

Katterna är för många och det är för ostädat i lägenheten. Enligt hyresvärden är det så illa att det handlar om vanvård och störningar och kvinnan har redan fått flera chanser.

Enligt handlingar som har som skickats till Hyresnämnden i Malmö uppmärksammade värden redan 2016 att allt inte stod rätt till. Då gjordes en avtal med kvinnan om att hon skulle sköta sin lägenhet bättre. Men så blev inte fallet.

Läs ocksåDärför hamnar problemområdets nota på hyran: ”Nu gäller det att se upp”

Vid en senare inspektion konstaterades att kvinnan bodde med 12-13 katter och lägenheten var så belamrad med saker och så ostädad att det gjorts gångar i rummen. Grannar klagade på att det luktade kattkiss, det låg kattbajs i rabatterna och dessutom skulle flera av katterna ha skabb vilket man var orolig för kunde sprida sig till andra husdjur i området. Det fanns också uppgifter om att avlidna katter begravdes i trädgården.

Kvinnan sades upp, även i hyresnämnden, men överklagade beslutet till Svea hovrätt. Innan hovrätten skulle göra en egen inspektion gjorde kvinnan och värden ett nytt avtal. Hon fick bo kvar men skulle städa, hålla lägenheten i bra skick och antalet katter skulle begränsas till tre, för att sedan när någon katt avled bli två. Med en månads varsel hade hyresvärden rätt att få inspektera lägenheten.

I april i år gjorde en inspektion och enligt värden var lägenheten i lika dåligt skick som innan. Nu var antalet katter sju men också kattungar på väg.

Läs ocksåKortvarig glädje för fyrabarnsfamiljen – förlorar sitt hem för andra gången på ett årLouise, Saga och Robin Wahlgren hemma i köket i Bara.

Kvinnan sades åter upp för att inte ha hållit överenskommelsen. Då hon inte har flyttat har värden vänt sig till hyresnämnden för att kunna vräka henne. Nämnden tar upp ärendet i nästa vecka.

Vid den tidigare hyresförhandlingen ansåg kvinnan inte att katterna störde någon och hon berättade att de betydde väldigt mycket för henne. Hon kan inte leva utan dem.

Läs också Inneboende bodde kvar med hyresvärd efter att ha anmält honom: "Dålig stämning" Först betalade Malin värdens elnota. Sedan blev hon uppsagd: "Maktlös" Gunilla och Karl-Evert uppsagda på grund av Sotis kiss: ”Överdrivet”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.