HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fördubblad styrka – satsar på Kronoberg

Växjö Det kan hända att Aurora Gustafsson och Olja Pekusic från Hyresgästföreningen Sydost dyker upp i just ditt bostadsområde i Kronoberg. Tillsammans ska de jobba för att få i gång verksamheter.
Foto: Annika Wallsson
Siktar på verksamhet. Aurora Gustafsson och Olja Pekusic vill fånga upp hyresgästernas engagemang i Kronobergs bostadsområden.

I många år har Hyresgästföreningen haft en verksamhetsutvecklare för hela Kronoberg och personalomsättningen har på senare år varit hög. Men det ska det bli ändring på nu.

Sedan några månader tillbaka är Aurora Gustafsson och Olja Pekusic nya på sina tjänster och samtidigt fördubblar de därmed styrkan av verksamhetsutvecklare i länet, som till stor del är en vit fläck när det gäller Hyresgästföreningens lokala verksamhet.

Läs ocksåGrannen intill: Katharina behöver inte drömma sig bort

– Det här känns jättekul. Samtidigt som vi är nya så trampar vi även nya marker tillsammans och går vår egen väg, säger Olja Pekusic.

– Det är en pepp att få jobba med folkrörelsen och att få stärka den. Det behövs i dagar som denna, säger Aurora.

Vad har hänt om tre år?

Läs ocksåDe räddade den välbesökta kvarterslokalen i Bergsjön

– Vi siktar på att det ska finnas en föreningsstyrelse i varje kommun och att det finns fler arbetsgrupper och aktiva hyresgäster, säger Aurora Gustafsson.

De berättar även att de vill bidra till att stärka Hyresgästföreningens varumärke och bli naturliga motparter.

Fakta: Verksamhetsutvecklare
  • En verksamhetsutvecklare jobbar med att fånga hyresgästers engagemang för sitt boende i olika bostadsområden. De ger sitt stöd för att få i gång olika verksamheter och för att bilda lokala hyresgästföreningar och arbetsgrupper.
  • Verksamhetsutvecklare jobbar även med att samarbeta om boinflytande genom avtal med bostadsbolagen.
Läs också Nya satsningar i Klockaretorpet Hyresgästföreningen säger upp samlingslokaler Cykeltjuven togs på bar gärning – tack vare sociala medier

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.