HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Föreningsanställd försökte hjälpa mordoffret

Malmö Våldet i Malmö skördade under tisdagen sitt femte dödsoffer på en dryg månad. En av Hyresgästföreningens anställda hamnade mitt i morddramat.

Den av Hyresgästföreningen anställda kvinnan arbetar med ett trygghetsprojekt i Malmö och knackar dörr i utsatta områden för att få en bild av intresse och behov.

Vid 12-tiden lämnade hon trappuppgången till ett hyreshus i bostadsområdet Lindängen och fann då en 48-årig man blödandes på marken. Kvinnan sprang efter hjälp, men när polis anlände hade personen avlidit till följd av skottskadorna.

Läs ocksåSläkting till dömd styckmördare åtalas för hot mot hyresvärd: ”Ni bråkar med jävligt fel familj”Ett bevarat meddelande till hyresvärdens flickvän från 1 februari i år utgör bevisning i åtalet mot den före detta hyresgästen.

Kvinnan uppges ha blivit svårt chockad av händelsen. Hennes chef på Hyresgästföreningen berättar att krishanteringshjälp satts in och att hon är på väg att återhämta sig.

– Vi har varit hos henne i någon timme och pratat. Just nu känner hon ändå att hon vill fortsätta sitt arbete. Men till en början kommer det inte att handla om att knacka dörr.

Bara sedan slutet av november har fem personer mördats i centrala och södra Malmö, med tonvikt på Rosengårdsområdet.

Läs ocksåUngt par hyrde ut rum – mamman mördad av hyresgästen

Många av de boende uttrycker en stark oro över att bo kvar i sina hyreslägenheter, berättar Christina Wessling, regionchef på Hyresgästföreningen i södra Skåne.

– Det som sker i Malmö är alldeles fasansfullt. Men den bistra verkligheten är att man inte kan flytta. Det finns ingen lägenhet för de här personerna att få.

Hyresgästföreningen bedriver i dagsläget bland annat en fritidsgård, fiskeklubb, läxläsningsprojekt och gym i de utsatta områdena. Målet är att hitta konstruktiva aktiviteter för unga samt kvinnor.

Läs ocksåLivstids fängelse för Högsbomördaren

Där går också gränsen för Hyresgästföreningens möjligheter att värna de boendes säkerhet, menar Christina Wessling.

– Hur vi kan bidra till att öka tryggheten på annat sätt än vi gör i dag har jag svårt att se. Det är en fråga för polis, regering och riksdag att lagstifta om vapeninnehav och gängkriminalitet.

Läs också Misstänkt Högsbomördare inför rätta i dag Trianon drar tillbaka vräkningshot mot barnfamilj

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.