HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Förlorar lägenhetskontrakt efter miljonskuld

Malmö Hyrorna slutade att komma in från två hushåll i samma hus. Men det tog flera år innan värden agerade. Nu förlorar hyresgästerna sina kontrakt efter domstolsbeslut.
Foto: Kristina Wahlgren

I det ena fallet hade mannens skuld hunnit växa till 1,2 miljoner kronor innan flyttkravet nådde hyresnämnden. Det var nio år efter att han betalat senaste gången. Grannparet hade inte betalat på två år och låg back med 222 500 kronor. Hem & Hyra har tidigare rapporterat om de båda fallen.

Värden, en mindre privat sådan i västra Malmö, har inte velat lämna några uppgifter om varför det tagit så lång tid att agera på de obetalda räkningarna. Tidigare i år revs de båda kontrakten och nu har hyresnämnden kommit med sina beslut; båda hushållen förlorar sina bostäder.

Läs ocksåUnderhållsbehov bakom hyreskrav i Mjölby

Mannen med miljonskulden hade inga invändningar i samband med förhandlingen. Grannparet fanns inte på plats när nämnden gick igenom deras ärende. Enligt beslutet ska de båda lägenheterna vara tömda den första december i år.

Läs också Så blir din hyra 2018 i Östergötland Tvåårsavtal i Sollentunahem Klart med hyreshöjning för Karlshamnsbostäder Betalade för hög hyra - får tillbaka 7 500 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.