Annons

Försäljningen av Centerplan väcker känslor

Åstorp Försäljningen av Fastighetsbolaget Centerplans 739 lägenheter i Åstorp kommer inte att få några konsekvenser för hyresgästerna. Det menar Centerplans vd, Johnny Krohn Rasmussen. Men hyresgästen Christel Larsson är både orolig och förbannad.

Christel Larsson har bott i samma lägenhet i tolv år och varit med om fyra ägarbyten.

− Jag blir förbannad för det har varit så mycket problem där jag bor. Och varje gång vi har fått en ny ägare har jag alltid trott att det ska bli bättre och så blir det inte det.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

− Nu kan vi få vilken ägare som helst. Som hyresgäst sitter vi som vanligt i fällan. Vi får godta vem som helst eller så får vi flytta härifrån.

Berne Johansson är en annan hyresgäst som har rutin på ägarbyten. Han har bott i Centerplans fastighetsbestånd sedan 1975, fast då hette värden Åstorpsbostäder och var en kommunal stiftelse. Sedan dess har han varit med om sju ägarbyten: Fermenta, Columna, Realia, Wihlborgs Söderåsen, Söderåsens Fastighets AB och Nordvästra Skånes Fastighets AB som genom en hopslagning blev Centerplan. 

Annons

− Ska jag vara ärlig har vi väntat på att Centerplan skulle säljas men inte att det skulle gå till på det här sättet. Men med sådana skulder går det inte att driva ett bostadsbolag.

Läs ocksåHyreshöjning i Bergsjön öronmärks till underhåll

− Jag kan inte påstå att jag är nöjd med Centerplan som värd även om det är hyfsat där jag bor. Men när jag pratar med grannarna säger alla att det inte kan bli sämre.

Enligt Centerplans vd, Johnny Krohn Rasmussen kommer ägarbytet inte att få några konsekvenser för hyresgästerna.

Annons

− Vi har betalat alla räkningar som rör den vardagliga driften av fastigheterna. Vi har ett lokalt kontor i Åstorp och vi har en förvaltning som sköter fastigheterna tills det blir ett ägarbyte. Vi gör allt vi kan för att driva fastighetsskötseln som vanligt.​

Läs ocksåCenterplan måste åtgärda brister i Bergsjön
Fakta: Bakgrund

Kronofogden säljer ut Fastighetsbolaget Centerplans 739 lägenheter i Åstorp på exekutiv auktion. Det är den danska banken HSH Nordbank AG som begärt försäljning av hela fastighetsbeståndet. Bostadsbolaget har obetalda skulder på över 261 miljoner kronor till HSH Nordbank AG. ​

Läs också 10 000 i vite för fukt i badrum Riskerar 10 000 kronor för fuktskada Hyresgästföreningen skeptisk till ny ägare

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.