Annons

Försäljningen klar i Borås

Borås Trots Hyresgästföreningens protester är beslutet nu ett faktum. Kvarteren Famnen, Reven och Broskskivlingen i Borås byter ägare i början av nästa år.

Nu har kommunfullmäktige i Borås också sagt sitt. Victoria Park får köpa 911 lägenheter av AB Bostäder i Borås. Styrelsen i bolaget fattade beslut redan i oktober men beslutet av avhänget att kommunfullmäktige skulle ge sitt godkännande. I början av 2016 väntas ägarbytet bli av. 

Hyresgästföreningen, som in i det sista försökte övertyga politiker om att inte gå med på försäljningen, befarar att hyrorna kommer att höjas kraftigt med den nya ägaren.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– På sikt riskerar hyrorna att gå upp med 30-35 procent och därmed minskar antalet lägenheter i Borås som många har råd med, sa Lennart Derehag, ordförande i Hyresgästföreningen BohusÄlvsborg-Skaraborg, till Hem & Hyra när styrelsen fattat sitt beslut. 

Annons

Bolagets vd, Sven Liljegren, kallar det skrämselpropaganda. I en tidigare artikel säger han att han känner sig lugn inför försäljningen och att han hyser tilltro till Victoria Park.

– Det här är ett bolag som jobbar med boendesociala frågor och har ett bra samarbete med kommuner och andra bostadsbolag. Jag tror att vi har mycket att lära av deras sätt att arbeta.

Annons
Läs ocksåTrollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå"Lendita Lindman, ordförande i den lokala Hyresgästföreningen, är kritisk till att kommunala Eidar säljer hennes hem i kvarteret Fridhem i centrala Trollhättan.
Läs också Ex-missbrukare vill avromantisera drogmissbruket i bostadsområden Avslöjanden om Bostäder i Borås chockar hyresgäster: "Trodde de var noga med att följa lagen" Räddningstjänsten kritiska mot kommunens missbruksboende - hög risk att fler dör Mardröm för hyresgästerna när ventilationen byts ut: "Psykisk och fysisk terror"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.