HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Försäljningen klar i Borås

Borås Trots Hyresgästföreningens protester är beslutet nu ett faktum. Kvarteren Famnen, Reven och Broskskivlingen i Borås byter ägare i början av nästa år.

Nu har kommunfullmäktige i Borås också sagt sitt. Victoria Park får köpa 911 lägenheter av AB Bostäder i Borås. Styrelsen i bolaget fattade beslut redan i oktober men beslutet av avhänget att kommunfullmäktige skulle ge sitt godkännande. I början av 2016 väntas ägarbytet bli av. 

Hyresgästföreningen, som in i det sista försökte övertyga politiker om att inte gå med på försäljningen, befarar att hyrorna kommer att höjas kraftigt med den nya ägaren.

Läs ocksåTvå lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon

– På sikt riskerar hyrorna att gå upp med 30-35 procent och därmed minskar antalet lägenheter i Borås som många har råd med, sa Lennart Derehag, ordförande i Hyresgästföreningen BohusÄlvsborg-Skaraborg, till Hem & Hyra när styrelsen fattat sitt beslut. 

Bolagets vd, Sven Liljegren, kallar det skrämselpropaganda. I en tidigare artikel säger han att han känner sig lugn inför försäljningen och att han hyser tilltro till Victoria Park.

– Det här är ett bolag som jobbar med boendesociala frågor och har ett bra samarbete med kommuner och andra bostadsbolag. Jag tror att vi har mycket att lära av deras sätt att arbeta.

Läs ocksåBasket ska blocka otrygghet på Hässle torg efter skottlossning
Läs också Hackad hemsida gör det svårt att betala hyran i Borås Ett par tusen i hyresrabatt för rått-terrorn i Borås Skyhög vattenräkning efter tekniskt strul - "Hyresgäster förtvivlade"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.