Annons

Första steget till nya hyresrätter i Örnsköldsvik

Örnsköldsvik Övikshem har fått ett skriftligt "första tjing" på kommunens tomt vid busstationen. Övikshem har nu två år på sig att se om det går att bygga nya lägenheter på fastigheten.
Foto: Håkan Nordström
Örnsköldsviks bostadsbolag är bäst i Västernorrland på att tjäna pengar på uthyrningen.

Enligt ett pressmeddelande så har AB Övikshem tecknat ett reservationsavtal med Örnköldsviks kommun för kvartersmark med fastighetsbeteckning Örnsköldsvik 8:27, även kallad ”busstationstomten”.

Syftet med avtalet är att sätta upp villkor och förutsättningar för framtagande och genomförande av detaljplan.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Reservationsavtalet ger Övikshem markanvisning med ensamrätt att förhandla med kommunen om förvärv av kvartersmark för fastigheten.
– Vi har presenterat ett förslag där flerbostadshus byggs på en del av planområdet. Lägenheterna kommer i huvudsak vara hyresrätter, där en del eventuellt blir studentbostäder, säger Lars Österlund, vd för AB Övikshem.
– Övikshem ser en ökande efterfrågan av bostäder centralt och avtalet ger oss tillfälle att medverka i detaljplaneprocessen och möjlighet att förvärva mark i ett attraktivt läge.

Förutsättningar för genomförande av projektet förutsätter att ny detaljplan tas fram och vinner laga kraft. Avtalet gäller i 24 månader.

Annons
Läs också Här är allmännyttans bästa bygge 2024 – vd:n om priset: "Glad och stolt" Centralt boende mitt i smeten – om pippin själv får välja Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Övikshem säljer 607 lägenheter till norrländska Westerlind Kommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.