HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Försvunnen hyresgäst skyldig 80 000 kronor

Malmö Hyresgästen på Lindängen i Malmö slutade betala hyran förra våren. Han har inte synts till sedan dess och det står honom dyrt.
Foto: Gry Ellebjerg
Lite över sex miljoner kronor. Så mycket misstänks hyresgäster ha fuskat till sig från socialtjänsten enligt tretton polisanmälningar.

I februari förra året betalade hyresgästen in den sista hyran för sin fyrarummare på Lindängen. Efter det har det inte kommit in en enda hyresinbetalning till den privata hyresvärden. Värden har försökt nå hyresgästen, men utan framgång.

Därför stämde hyresvärden hyresgästen i tingsrätten på de uteblivna hyrorna. När stämningsansökan lämnades in var skulden uppe i 50 000 kronor men har sedan dess vuxit.

Läs ocksåKattkiss i hela lägenheten - hyresgäst stäms på närmare halv miljon

Hyresgästen dök aldrig upp på förhandlingen i tingsrätten och döms nu att betala tillbaka alla hyror. Dessutom ska han stå för rättegångskostnaderna. Totalt är han nu skyldig sin hyresvärd 80 000 kronor.

Läs också Familj stämdes på 400 000 kronor av Trollhättevärd Hyresgästens bild på spis lönade sig – vann i rätten Hyresvärd stämdes för gropar i trapphus Elfel och trädgård höll på att kosta hyresgäst 177 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.