Annons

Fortsatt surr kring Stockholmshem

Stockholm Stockholmshem satsar på biologisk mångfald. Nästa år kommer en coach att stötta stadsodling och dessutom fortsätter satsningen på bikupor i bostadsområden.
Bikupor blir vanligare i Stockholmshems bostadsområden.
Foto: Cecilia Landmark
Bikupor blir vanligare i Stockholmshems bostadsområden.

Tjänsten biologisk mångfald har, som sig bör, upphandlats. Tre företag är uttagna, bland dem Bee Urban som får fortsätta leverera bikupor som tidigare.

– Det har verkligen gått bra. Vi har haft 50 visningar av bikuporna under 2016, som är väldigt uppskattade. Det ska alltid ingå en föreläsning eller visning, så att det blir ett mervärde, säger vd Filip Gustafsson.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Stockholmshem har rangordnat leverantörerna och Bee Urban kom först bland de tre. I dag är nio bikupor utplacerade i områden som Rinkeby, Södermalm och Hökarängen. Dessutom har hyresgäster i Gubbängen bikupor som de sköter själva.

Annons

– Vi ville ha flera leverantörer i vår satsning på biologisk mångfald för ett grönare Stockholm. Biodling är ett av verktygen, både att praktiskt hålla på med bina och att prata om det. Verksamheten har vuxit från ett par kupor till att det nu finns i många stadsdelar och i regi av flera, både hyresgäster, personal och entreprenör, säger Karoline Löfstedt, verksamhetsutvecklare på Stockholmshem.

De som odlar i sina bostadsområden får hjälp att komma i gång.

Annons
Läs ocksåBikupor placeras på hustak

– Vi skapar en gemensam trädgård och en gång i veckan får hyresgästerna träffa en coach. Vi har ett särskilt tema för kvällen, det fungerar jättebra, berättar Filip Gustafsson.

Läs också Bin dragplåster på Stadsodlarfestival Huge sätter bikupa på taket Sju bikupor ställs ut i Stockholmshems områden Grön oas och glada hönor när hyresgästerna tog över gården

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.