Annons

Bin dragplåster på Stadsodlarfestival

Södermalm Med vindruvor och honung fångar Hyresgästföreningen besökarnas intresse på årets Stadsodlarfestival. Med sig har de ett litet portabelt akvarium med livs levande bin.
Foto: Cecilia Landmark
Staffan Birkenfalk från Hyresgästföreningen visar bin från kupor i Skärholmen för besökare på Stadsodlarfestivalen.

Årets upplaga av Stadsodlarfestivalen lockade 5 000 personer till Södra Årstalundens koloniträdgårdar i helgen. Hyresgästföreningen fanns på plats med några exempel på hyresgästers trädgårdsentusiasm.

Hervor Holm från lokala hyresgästföreningen Vävstolen i Hökarängen har med sig honungsbin i en liten monter. 

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det är jätteroligt att kunna visa hur bina arbetar, utan att någon behöver bli rädd. Många barn stannar och blir alldeles fascinerade, säger hon.

Annons

Just de här bina kommer från Stockholmshems och Bee Urbans kupor i Skärholmen. Därifrån kommer också plantor av vinstock och chili.

– Det finns ett stort intresse för odling och det är roligt att sprida mina plantor, säger Ayan Mermer som odlat fram dem.

Annons
Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.
Läs också Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.