HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fortsatt uppmärksamhet för Ålidhem

Umeå Var finns goda exempel i hållbar renovering? Ett som lyfts fram i ett internationellt projekt är Hållbara Ålidhem i Umeå.

Central Baltic cooperation in energy efficiency, eller kort och gott ENEF, är ett nyligen avslutat internationellt projekt. Under tre år har samarbetsparter från Sverige, Finland, Estland och Lettland mötts och diskuterat. Målet var att underlätta utbytet av erfarenheter om hur man bäst planerar och genomför hållbar renovering av gamla byggnader. Resultatet är en handbok i just hållbar renovering.

I handboken finns flera exempel från de deltagande länderna. Sveriges exempel är alla tre från miljonprogrammet: Hållbara Järva i Stockholm, Hållbara Hilda i Malmö och Umeås Hållbara Ålidhem.

Läs ocksåUppstickaren Unobo gapar efter mycket i Norrland
Läs också Bostadens hyresgäster gav sin värd det finaste priset Rektor Galatia förlorar kontraktet i hovrätten: "Om jag bara vetat..." Rektor Galatia hyrde ut på deltid - nu mister hon sin lägenhet: "Visste inte att det var fel" Tvist med Bostaden avgjord - nu höjs hyran

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.