Annons

Förvaltaren höjer hyran med 0,9 procent

Sundbyberg Det kommunala bostadsbolaget Förvaltaren i Sundbyberg har kommit överens med Hyresgästföreningen om att höja hyran med 0,9 procent från den 1 februari 2010. Det innebär cirka 60 kronor per månad för en normalstor trea. Hyreshöjningen kommer att variera mellan 0 och 2 procent för olika fastigheter.

Inger Herburt Skarstedt bor i Hallonbergen och är ordförande i den breddade förhandlingsdelegationen i Hyresgästföreningen Sundbyberg.

– Vi är nöjda med resultatet med tanke på att de från början begärde 2,9 procent. Vissa områden skulle ha fått nästan fyra procents höjning i deras första förslag, säger Inger Herburt Skarstedt.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Nu blir i stället höjningen mellan 0 och 2 procent, beroende på vilken hyra och standard man har i dag.
– Det är några fastigheter som har legat lite fel i hyressättningen. De flesta är stambytta med renoverade badrum utan att de har fått så mycket i höjning tidigare. De kan få två procents höjning. Medan mer eftersatta fastigheter, eller de som redan har hög hyra kan få 0,5 eller till och med oförändrad hyra. Merparten av alla fastigheter kommer dock att få snittet som är 0,9 procent, säger Kristofer Magnusson, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen Region Stockholm.

– Överenskommelsen är rimlig med tanke med det stora underhållsarbete som Förvaltaren står inför. Många fastigheter behövde stambyte redan igår. Under 2010 har de satt av 100 miljoner för underhåll, vilket är en fördubbling av tidigare budget, säger Kristofer Magnusson.

Annons
Läs också Förvaltaren höjer hyran med 1,6 procent Lägenhetsbyte fick Förvaltaren att ändra rutinerna Uppsagd får hela året på sig att flytta Stora ventilationsbrister hos Förvaltaren och Värmdö Bostäder Tårtkalas för bevarade hyresrätter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.