Annons

Framtidens vd säger upp sig

Göteborg Det var bara två och ett halvt år sedan hon tillträdde. Nu säger Mariette Hilmersson upp sig från toppjobbet som vd för Göteborgs kommunala bostadskoncern.
Foto: Gustaf Görfelt

Det var i mars 2015 som Mariette Hilmersson tog plats i vd-stolen på kommunala Förvaltnings AB Framtiden. Då var hon först tillförordnad, sedan hon efterträtt Anneli Snobl som hade blivit uppsagd.

För två år sedan blev hon ordinarie vd.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men nu har hon valt att säga upp sig. I februari blir hon ny vd för börsnoterade Castellum region väst. Castellum är ett av Sveriges största fastighetsbolag, med fokus på kommersiella fastigheter och med huvudkontor i Göteborg.

Annons

– Det är inte konstigare än att jag har sett en spännande utmaning och möjlighet.

Under Mariette Hilmerssons få år på posten har Framtidenkoncernen skruvat upp byggtempot rejält. All nyproduktion har lagts över på nybildade bolaget Framtiden Byggutveckling, med målet att var tionde ny hyreslägenhet ska ha en hyra på 1 000 kronor per kvadratmeter och år.

Läs ocksåBeskedet: Nya hyrorna klara för 75 000 hushåll i Göteborg – ”En historiskt hög höjning”Var fjärde göteborgare bor i någon av Framtidens 75 000 lägenheter.

– Det har varit tre otroligt intensiva år. Vi har fått väldigt mycket på rätt kurs under den tiden, så jag känner att jag har gjort skäl för lönen.

Annons

Martin Blixt tar över som tillförordnad vd. Han är i dag vd för just Framtiden Byggutveckling.

Läs också Sveriges största hyresuppgörelse strandar Nya omfattande hyreskravet för 75 000 lägenheter i Göteborg – var fjärde göteborgare berörs Planen för billig renovering havererade vid första försöket Planerade ombildningen splittrar de boende: "Lägg korten på bordet. Varför ska ni sälja?"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.