Annons

Från korvkiosk till bostäder

Mjölby Bostadsbolaget i Mjölby planerar att bygga ett 50-tal nya lägenheter i kvarteret Statsrådet.
Foto: Jenny Knutsson
Från korvkiosk till återvinningsstation till bostäder. Här ska Bostadsbolaget bygga ett 50-tal lägenheter.

Tomten vid Skänningevägen i Mjölby används i dag som återvinningsstation, men många Mjölbybor benämner fortfarande platsen som ”Bebbes” efter Bebbes korvkiosk som låg här tidigare.

– Riksbyggen hade planer på att bygga där men drog aldrig i gång sitt projekt. Nu har kommunen tilldelat oss marken i stället, säger Carl-Magnus Miettinen, byggchef hos kommunägda Bostadsbolaget.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Planen är att låta uppföra ett kombohus mini med sammanlagt cirka 50 lägenheter. Bolaget skissar fortfarande på utförandet och har inte beslutat hur bottenvåningen, som blir i suterräng, ska användas. Det kan bli förråd eller marklägenheter.

Annons

– Mini syftar på att det är små lägenheter, ettor och tvåor på 35–45 kvadratmeter, säger Carl-Magnus Miettinen.

På grusplanen där återvinningsbehållarna står i dag blir det parkeringsplats och det nya huset byggs i sluttningen intill. Eftersom det redan finns en färdig detaljplan räknar Bostadsbolaget med att kunna dra i gång bygget redan i höst. Lägenheterna beräknas vara inflyttningsklara om drygt ett år.

Annons
Läs ocksåKommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam”Lorents Burman (S) och en bild över Northvolt.

Bostadsbolaget gör ofta marknadsundersökningar innan nya projekt dras i gång. Men inte den här gången. Läget och det faktum att bostadskön har växt kraftigt de senaste två åren gör att bolaget räknar med att kunna hyra ut de nya bostäderna utan problem. 4 500 personer står för tillfället i kö hos Bostadsbolaget.

Läs också Mögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksida 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning" Trädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre" Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.