Annons

Från korvkiosk till bostäder

Mjölby Bostadsbolaget i Mjölby planerar att bygga ett 50-tal nya lägenheter i kvarteret Statsrådet.
Foto: Jenny Knutsson
Från korvkiosk till återvinningsstation till bostäder. Här ska Bostadsbolaget bygga ett 50-tal lägenheter.

Tomten vid Skänningevägen i Mjölby används i dag som återvinningsstation, men många Mjölbybor benämner fortfarande platsen som ”Bebbes” efter Bebbes korvkiosk som låg här tidigare.

– Riksbyggen hade planer på att bygga där men drog aldrig i gång sitt projekt. Nu har kommunen tilldelat oss marken i stället, säger Carl-Magnus Miettinen, byggchef hos kommunägda Bostadsbolaget.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Planen är att låta uppföra ett kombohus mini med sammanlagt cirka 50 lägenheter. Bolaget skissar fortfarande på utförandet och har inte beslutat hur bottenvåningen, som blir i suterräng, ska användas. Det kan bli förråd eller marklägenheter.

Annons

– Mini syftar på att det är små lägenheter, ettor och tvåor på 35–45 kvadratmeter, säger Carl-Magnus Miettinen.

På grusplanen där återvinningsbehållarna står i dag blir det parkeringsplats och det nya huset byggs i sluttningen intill. Eftersom det redan finns en färdig detaljplan räknar Bostadsbolaget med att kunna dra i gång bygget redan i höst. Lägenheterna beräknas vara inflyttningsklara om drygt ett år.

Annons
Läs ocksåDe har hela kvarteret inomhus - Inger träffar grannarna på Härliga grändPå Härliga gränd finns inte bara Inger Svenssons lägenhet utan även bastu och jacuzzi som hyresgästerna får använda.

Bostadsbolaget gör ofta marknadsundersökningar innan nya projekt dras i gång. Men inte den här gången. Läget och det faktum att bostadskön har växt kraftigt de senaste två åren gör att bolaget räknar med att kunna hyra ut de nya bostäderna utan problem. 4 500 personer står för tillfället i kö hos Bostadsbolaget.

Läs också Här är allmännyttans bästa bygge 2024 – vd:n om priset: "Glad och stolt" Centralt boende mitt i smeten – om pippin själv får välja Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Kommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.