HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Från receptionist till vd

Uppsala Jessica Eliardsson började jobba i receptionen på Östhammarshem för 15 år sedan. Sedan årsskiftet är hon ny vd för bostadsbolaget.
Jessica Eliardsson

Hon efterträder Anders Erixon som gått i pension vid 67 års ålder. På 15 år har Jessica Eliardsson gått från jobbet som receptionist via tjänsten som uthyrningsansvarig till vd-posten för Östhammarshem, som har totalt 18 anställda.

– Det här är ett litet företag och som receptionist har jag fått vara lite spindeln i nätet. Jag har lärt mig verksamheten i grunden och det är jag tacksam för. Samtidigt har jag under alla år sett potential till utveckling, och ibland haft en frustration över att jag inte haft rollen att förmedla det, säger Jessica Eliardsson.

Läs ocksåHalland: 4 av 6 kommunala bostadsbolag har män i toppen

Vad har du för visioner för bolaget?

– Jag vill fortsätta bygga broar mellan olika avdelningar inom bolaget. Den här resan jag har gjort ska alla känna att de kan göra. Sedan har vi planer på att fortsätta bygga bostäder. Vi är en liten kommun som har problem med vattentillgången, det har blivit stopp i byggloven. Men vi har detaljplaner klara och så fort kommunen hittar en lösning på det ska vi fortsätta bygga.

47-åriga Jessica Eliardsson är född och uppvuxen i Hargshamn men bor sedan nära 30 år i Gimo. Hon bor i villa och har ingen erfarenhet av att bo i hyresrätt.

Läs ocksåStäderskan som blev verkställande direktör i Skånes allmännyttor

– Min första lägenhet var en bostadsrätt. Men via jobbet får jag chansen att få en inblick i hyresrätter på ett annat sätt, säger hon.

Fakta: Östhammarshem

Kommunala Östhammarshem äger och förvaltar cirka 1900 hyreslägenheter i Östhammar, Öregrund, Gimo, Österbybruk, Alunda och Hargshamn.

Läs också Skåne: 2046 kan hälften vara kvinnor på kommunala vd-poster HFAB-toppen kunde ha blivit journalist Östersundshems nya vd plockas från Krokomsbostäder

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.