Annons

Fuktskada ledde till åtgärdsföreläggande

Nacka Trots påstötningar har en bostadsrättsförening i Saltsjö-Boo inte rättat till fuktskador i två sovrum i en hyreslägenhet på Skarpövägen 57 i Saltsjö-Boo. Hyresnämnden har därför beslutat om åtgärdsföreläggande och vite på 30 000 kronor om felen inte rättas till innan 31 december i år.​

Fuktproblemen fastigheten på Skarpövägen i Saltsjö-Boo har funnits sedan ombildningen 2007. Men de åtgärder som har gjorts har inte fungerat utan fukten har kommit tillbaka.

Vid ett möte i hyresnämnden i februari i år meddelade bostadsrättsföreningen att de skulle rätta till felen. Men trots det har inget hänt.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Annons
Läs också De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Hyresvärden vägrar fixa bristerna - tvingas betala 20 000 kr Råttor, fukt och dålig ventilation – hyresgästerna fick nog och anlitade privata jurister Kommunen griper in: "Lägenhetsdörrarna var fulla av kackerlackor och sekret"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.