Annons

Fusionen i Växjö överklagad

Växjö Växjö kommunfullmäktiges beslut om sammanslagning av Hyresbostäder och Växjöhem har överklagats till förvaltningsrätten.

Den är Eva-Britt Svensson, tidigare europaparlamentariker för vänsterpartiet, som överklagat. Numera är hon bland annat ledamot i Hyresgästföreningens regionstyrelse i region Sydost samt vice ordförande i Växjöföreningen.

– Jag gör detta som en enskild person. Om det varit så att fusionen varit positiv för hyresgästerna, bolaget och de anställda så hade jag inte varit emot den. Men i detta fall är jag emot och vill få det prövat om det är juridiskt rätt att göra så här. Enligt min syn är sammanslagningen konstruerad så att hyresgästerna riskerar att få en högre hyra och det är viktigt att få det prövat, säger Eva-Britt Svensson.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hon tror på seger i förvaltningsrätten.

– Jag är ganska övertygad om att jag kommer vinna. Jag är inte emot en sammanslagning, och det är en inte kört med sammanslagningen även om jag vinner. Det viktiga här är att det går rätt till och att hyresgästerna inte drabbas i onödan, säger Eva-Britt Svensson.

Annons
Läs också Så mycket höjs hyran i Kronoberg 2020 Växjöbostäder vill höja hyran med sju procent Flera privata förhandlingar klara i Kronoberg Nästa års hyra klar för de flesta i Kronoberg Strandningen snart över i Kronoberg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.