Annons

Fyra år med högljudda skrik ledde till uppsägning

Hylte I fler år störde grannen med höga röster, skrik och stampningar i golvet. Trots att värden skickade ut upprepade varningsbrev fortsatte störningarna. Nu är kontraktet uppsagt.
Foto: Anna Hultberg

Mannen har bott i lägenheten sedan den första mars 2016. Första varningsbrevet som hyresvärden skickade ut kom redan den 29 mars samma år. Sedan dess har klagomålen fortsatt i en jämn ström.

Främst är det högljudda skrik både från barn och vuxna samt stampningar i golv som varit återkommande klagomål. Hyresgästen ska även ha orsakat oväsen i trapphuset. Störningarna ska ha skett både på dag- och kvällstid. Enligt hyresvärden har störningarna orsakat sömnproblem hos grannarna.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Under fyra års tid har hyresvärden skickat ut ett antal rättelsebrev men ingen rättelse har skett. Nu har hyresvärden skickat in en ansökan till hyresnämnden och sagt upp kontraktet till den 31 maj. Orsaken är att hyresgästen inte vidtagit rättelse trots uppmaningar från hyresvärden. Bostadsbolaget har tagit tillbaka ansökan från hyresnämnden eftersom hyresgästen tillslut har gått med på att flytta.

Annons
Läs också Så hanterar du en störande granne Kartläggning: Fester stör dina grannar mest av allt Psykisk terror när grannen dansar Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.