Annons

Fyra i en tvåa inte trovärdigt enligt värden

Malmö När kvinnan dog ville hennes anhöriga, som varit skrivna på adressen i flera år, ta över kontraktet. Hyresvärden säger nej och nu ska hyresnämnden granska fallet.

Det handlar om en centralt belägen tvårummare på 55 kvadratmeter i Malmö. Förra sommaren avled kvinnan som stod på förstahandskontraktet och efter det bad hennes son att få ta över kontraktet.

Han har varit folkbokförd på adressen tillsammans med sin partner och son i flera år. Det framgår av hyresvärdens ansökan till hyresnämnden.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Annons

Men värden menar att dödsboet, familjemedlemmarna, saknar behov av lägenheten och vill istället låta den gå till någon som står i bostadskö. Ägaren anser att deras önskan om överlåtelse av kontraktet är en konstruktion för att komma runt systemet och tror inte på att de fyra personerna faktiskt har bott i tvåan.

Familjen har tagit strid för bostaden och har fått hjälp av Hyresgästföreningen. Ombudet menar att värden inte har någon grund för anklagelserna och har redogjort för hur familjen har delat upp lägenheten för att få plats att sova. “Det har varit tajt men det har gått bra”, som det citeras i nämndens handlingar.

Annons
Läs ocksåMiljöinspektörerna kämpar för en bättre boendemiljöAmi Hammar vid miljökontoret, Trollhättans Stad och ett av de misstänkt mögliga utrymmen på Slåttervägen i Trollhättan.

Nu ska parterna kontakta vittnen och samla nya bevis för att sedan mötas igen i april. Sedan ska hyresnämnden fatta beslut i frågan.

Läs också Hyr för en spänn – ett erbjudande som inte gick hem: "Stolt att vi försökte" Gratis kommunal bostadskö försvinner och ersätts av större som kostar Mamma tvingas söka skydd från våldsam son – kämpar för lägenheten i domstol Du åldras snabbare i hyresrätt – ny studie får kritik: ”Inte säkerställt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.