HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fyra i en tvåa inte trovärdigt enligt värden

Malmö När kvinnan dog ville hennes anhöriga, som varit skrivna på adressen i flera år, ta över kontraktet. Hyresvärden säger nej och nu ska hyresnämnden granska fallet.

Det handlar om en centralt belägen tvårummare på 55 kvadratmeter i Malmö. Förra sommaren avled kvinnan som stod på förstahandskontraktet och efter det bad hennes son att få ta över kontraktet.

Han har varit folkbokförd på adressen tillsammans med sin partner och son i flera år. Det framgår av hyresvärdens ansökan till hyresnämnden.

Läs ocksåHård kritik mot höga hyreskrav i omsorgsboenden - "Vansinne"

Men värden menar att dödsboet, familjemedlemmarna, saknar behov av lägenheten och vill istället låta den gå till någon som står i bostadskö. Ägaren anser att deras önskan om överlåtelse av kontraktet är en konstruktion för att komma runt systemet och tror inte på att de fyra personerna faktiskt har bott i tvåan.

Familjen har tagit strid för bostaden och har fått hjälp av Hyresgästföreningen. Ombudet menar att värden inte har någon grund för anklagelserna och har redogjort för hur familjen har delat upp lägenheten för att få plats att sova. “Det har varit tajt men det har gått bra”, som det citeras i nämndens handlingar.

Läs ocksåHyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna

Nu ska parterna kontakta vittnen och samla nya bevis för att sedan mötas igen i april. Sedan ska hyresnämnden fatta beslut i frågan.

Läs också Klagade för mycket - nu ska hela rasket rivas Hannas familj fast i väntrummet efter flykten från Ukraina – ”Vill kunna klara oss själva” Bröderna Kopp vräks – lägenheter ska bli bröllopssviter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.