Annons

Fyra nya hyror klara

Dalarna Hyresgästerna i Falun, Säter, Gagnef och Ludvika har fått nya hyror. Höjningarna ligger runt 0,5 procent. Hyresgästföreningens förhandlingsledare är nöjd.

John Oknelid, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen i Borlängen är nöjd med förhandlingarna om hyrorna för 2017 så här långt:

– Det har varit snabba förhandlingar och en väldigt bra dialog med bostadsföretagen. De är med på vår uppfattning om att det inte ska vara några stora hyreshöjningar den här gången heller.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Ludvikahems vd Ulf Rosenqvist håller med och skriver på företagets webbplats:

– Vi är väldigt glada över att kunna visa en återhållsamhet i hyreshöjningarna även 2017 och att den goda ekonomin kommer våra hyresgäster tillgodo. Den låga höjningen är möjlig tack vare den rekordlåga räntenivån och en fortsatt väldigt hög uthyrningsgrad.

Annons

Ludvikahems hyresgäster får efter överenskommelsen med Hyresgästföreningen en genomsnittslig hyreshöjning på 0,5 procent. 

Läs ocksåPå Freja behöver ingen sitta ensam – här är trion som får seniorerna att ställa sig i kö

Kopparstaden i Falun höjer sina hyror med samma procentsats, 0,5.

Säterbostäder och Gagnefsbostäder höjer något mer, 0,55 procent.

Annons

I och med de här överenskommelserna är mer än hälften av de kommunala bostadsföretagen i Dalarna klara med hyrorna för 2017.

Läs ocksåLovade betala för kattkisset - ångrade sig och gick till polisen: "Aldrig skrivit på det aktuella avtalet"
Fakta: Dalahyror 2017

Rättviks Fastigheter 0,47Bärkehus 0,5Gamla Byn 0,5Kopparstaden 0,5Ludvikahem 0,5 Gagnefsbostäder 0,55Hedemorabostäder 0,55Säterbostäder 0,55

Genomsnittshöjning i procent.

Pengar i en portmonnä.
Läs också Pippi tog Fabienne till Sverige – "fredagsfikat det bästa jag vet" Kommunala hyresrätter kan bli bostadsrätter i Falun – "Gud förbjude att det här lyckas" Du betalar elitlagen via hyran – "pengar behövs i de här tiderna"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.