Annons

Gammalt hyreshus blir som nytt

Söderköping Det gamla hyreshuset på Alviksgatan står snart klart efter en omfattande renovering. Under mars ska sista lägenheten bli klar för inflyttning, berättar ägaren Tommy Johansson.
Foto: Jakob Kindesjö
Tommy Johansson håller i renoveringen av hyreshuset på Alviksgatan i Söderköping.

Det har gått närmare ett och ett halvt år sedan TJ:s bygg köpte det gamla hyreshuset på Alviksgatan 1 i Söderköping. Byggnaden ska enligt uppgift ha uppförts på 1870-talet och har bland annat använts som behandlingshem och hyreslägenheter. Men det som till en början såg ut som ett lättare renoveringsobjekt visade sig kräva betydligt mer insatser än beräknat.

– Det första vi skulle göra var att tvätta fasaden, men då lossnade stora bitar av putsen. Det låg ett sju centimeter tjockt lager med puts, så det måste göras om helt. Även värmesystemet var vi tvungna att byta, det var helt slut, förklarar Tommy Johansson, vd i bolaget.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

I lokaltidningen har en del kritik riktats mot att renoveringen dragit ut på tiden. Men enligt Tommy Johansson har mycket av arbetet skett inomhus och kanske inte varit så synligt för utomstående betraktare.

Annons

– Vi har jobbat med att få lägenheterna klara först och tvåan längst upp är redan färdig och uthyrd. Resten kommer att bli klart om några veckor. Sedan återstår fasaden, men det kommer nog dröja fram till juni innan det blir färdigt, säger han.

De fem lägenheterna består av två ettor och tvåor samt en större trea på 100 kvadratmeter. Under renoveringen har många äldre detaljer bevarats som fönster, spegeldörrar och kaminer. Att få lägenheterna uthyrda har inte varit något bekymmer.

Annons
Läs ocksåKommunen säger ja till parkbygge

– Vi lade ut en annons på nätet och fick ett 20-tal svar på två timmar, så det har inte varit några problem alls. Det är ju en jättebrist på bostäder här i Söderköping, säger Tommy Johansson.

Läs också Här blir fyra lägenheter till tolv St Anna kan få nytt hyreshus Albogaexpressen fortsätter rulla Söderköping kan få nytt höghus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.