Annons

Här blir fyra lägenheter till tolv

Söderköping I Söderköping är det stor efterfrågan på mindre lägenheter. Nu bygger Söderstaden om sin fastighet på Skönbergagatan. I huset som tidigare hade fyra lägenheter ska det nu bli tolv-tretton stycken.

På utsidan märks inte så mycket, men bakom fasaden på det gamla hyreshuset på Skönbergagatan mitt i Söderköping sker desto mer.  Det som tidigare varit fyra stora lägenheter på över 100 kvadratmeter ska nu göras om till flera mindre.

– Vi gör om det till 12–13 lägenheter i form av ettor och tvåor. Vi ser att det finns en stor efterfrågan på mindre lägenheter i Söderköping, särskilt bland yngre, säger Rikard Koski, förvaltare på hyresvärden Söderstaden.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Huset som uppfördes 1934 stod inför stamrenovering och i samband med detta passar fastighetsägaren på att genomföra ombyggnationen.

Annons

– Det kommer bli som nytt. Det blir nya kök, badrum och ytskikt. Samtidigt vill vi ta vara på äldre detaljer och behålla charmen som finns i huset, säger han.

Hyrorna är inte förhandlade med Hyresgästföreningen, men värden siktar på att en tvåa kommer landa på cirka 4 000 kronor i månaden.
Om det kommer att bli 12 eller 13 lägenheter beror på om hyresvärden får igenom sina önskemål på vinden.

Annons
Läs ocksåSkola byggs om till lägenheter

– Det kan bli fyra elle fem lägenheter på vinden, men det beror på hur många takkupor vi får ta upp.
När ska arbetet vara klart?
– Vi vill bli färdiga så fort som möjligt, men när är svårt att säga. Vår målsättning är till sommaren, säger Rikard Koski.

Läs också Kommunen säger ja till parkbygge St Anna kan få nytt hyreshus Albogaexpressen fortsätter rulla Gammalt hyreshus blir som nytt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.