HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Gängledarens bostadsannons ledde till kontraktstvist

Malmö Kvinnan slarvade med hyrorna. Värden fick indikationer på att någon annan, en gängledare, bodde i lägenheten och gick vidare till hyresnämnden. Nu blir kvinnan av med kontraktet.

Uteblivna hyresbetalningar, en överfull postlåda i trapphuset och okända ansikten i fastigheten på Möllevången – hyresvärden fick flera tips från grannarna om att lägenheten användes av nägon annan än kvinnan som stod på kontraktet.

“Jag har inte sett henne på ett bra tag nu”, skrev en av grannarna i ett mejl till fastighetsägaren.

Läs ocksåÄndrade adress tolv gånger - klen bevisning när Kfast försökte bryta kontrakt

Ett av de tydligaste tecknen på att kvinnan inte använde bostaden för egen del var att en dömd gängledare anordnade visningar för nya hyresgäster och lade ut en annons i sociala medier. En tredje person hörde senare av sig direkt till förvaltaren och berättade att det var han som numera bodde i lägenheten.

Trots upprepade försök gick det inte att få tag på kvinnan. I höstas tog värden ärendet till hyresnämnden med ett krav på att kvinnan skulle flytta, motiverat med misstankar om otillåten andrahandsuthyrning. I samma veva greps gängledaren av polisen som hade spanat på honom under en längre tid. Bland beslagen fanns knark och ett vapen som hittades i lägenheten på Möllevången.

Kvinnan dök aldrig upp under förhandlingarna i hyresnämnden och nu går nämnden på värdens linje och river hennes kontrakt. Denna gång motiveras det med uteblivna hyresinbetalningar. Det var enklare att bevisa det än vem som faktiskt har bott i lägenheten, menar företagets vd.

Läs ocksåKnuffade och skrek åt sina grannar – kvinna blir uppsagd för andra gången av Uppsalahem

Samma dag som hyresnämnden fattade sitt beslut dömdes gängledaren till ett långt fängelsestraff för bland annat vapen- och narkotikabrott.

Läs också Bombmannen fick komma tillbaka - nu rasar grannarna: "Jävligt obehagligt" Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut" Sopor täckte lägenheten – nu vräks kvinnan: "Omedelbar brandrisk"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.