Annons

Gängledarens bostadsannons ledde till kontraktstvist

Malmö Kvinnan slarvade med hyrorna. Värden fick indikationer på att någon annan, en gängledare, bodde i lägenheten och gick vidare till hyresnämnden. Nu blir kvinnan av med kontraktet.

Uteblivna hyresbetalningar, en överfull postlåda i trapphuset och okända ansikten i fastigheten på Möllevången – hyresvärden fick flera tips från grannarna om att lägenheten användes av nägon annan än kvinnan som stod på kontraktet.

“Jag har inte sett henne på ett bra tag nu”, skrev en av grannarna i ett mejl till fastighetsägaren.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Ett av de tydligaste tecknen på att kvinnan inte använde bostaden för egen del var att en dömd gängledare anordnade visningar för nya hyresgäster och lade ut en annons i sociala medier. En tredje person hörde senare av sig direkt till förvaltaren och berättade att det var han som numera bodde i lägenheten.

Annons

Trots upprepade försök gick det inte att få tag på kvinnan. I höstas tog värden ärendet till hyresnämnden med ett krav på att kvinnan skulle flytta, motiverat med misstankar om otillåten andrahandsuthyrning. I samma veva greps gängledaren av polisen som hade spanat på honom under en längre tid. Bland beslagen fanns knark och ett vapen som hittades i lägenheten på Möllevången.

Kvinnan dök aldrig upp under förhandlingarna i hyresnämnden och nu går nämnden på värdens linje och river hennes kontrakt. Denna gång motiveras det med uteblivna hyresinbetalningar. Det var enklare att bevisa det än vem som faktiskt har bott i lägenheten, menar företagets vd.

Annons
Läs också83 hushåll uppsagda på dagen – nu kämpar de mot värden: ”Märkte att det började osa katt”I brevet från hyresvärden Sweden Svea Apartment har chockade hyresgäster kunnat läsa att de är uppsagda med omedelbar verkan. Deras värd är en mellanhand som i sin tur hyr lägenheterna av fastighetsägaren Castellum.

Samma dag som hyresnämnden fattade sitt beslut dömdes gängledaren till ett långt fängelsestraff för bland annat vapen- och narkotikabrott.

Läs också Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks Skjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs upp Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.