Annons

Gävleföreningen sparar via mail

Gävleborg För att spara portopengar har Gävleföreningen skickat konsertinbjudningar via mail. Problemet är att bara cirka 3 000 av de 7 000 medlemmarna är nåbara via e-post.

Hem & Hyra har tidigare berättat att Hyresgästföreningen i Gävle, Ockelbo och Älvkarleby i år sponsrar en julkonsert med middagsbuffé i Konserthuset i Gävle. Medlemmarna betalar 150 kronor och föreningen bidrar med lika mycket.

Föreningen har avsatt 50 000 kronor till evenemanget men några pengar till att skicka en inbjudan till alla medlemmar med post blev det inte över. Istället har föreningen mailat dem som uppgett sina adresser till Hyresgästföreningen. Men på det viset har man bara kunnat nå färre än hälften av medlemmarna.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

– Det här är ett försök, det är första gången vi bjuder in via mail. Att skicka brev till alla kostar minst sju kronor per medlem, säger Thorbjörn Lööf, ordförande i Hyresgästföreningen i Gävle.

Annons

Men hur har ni nått de 4 000 medlemmar som inte uppgett sin mailadress eller saknar en?

– Det är en utopi att vi ska kunna nå alla men vi tycker att vi gjort det bästa möjliga. Vi har sms:at dem vi har mobilnummer till, annonserat i lokaltidningarna och skickat affischer till alla lokalföreningar. Och vi hade hoppats få med en annons i Hem & Hyra men det hann vi inte med.

Annons
Läs ocksåUppsalahems konserter för hyresgäster ställs in

Anmälningstiden gick ut igår och då hade 120 medlemmar har anmält att de vill vara med på konserten och middagen.

Läs också Uppsalahem bjuder hyresgäster på kvarterskonserter Först konsert sedan bopolitik

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.