Annons

Först konsert sedan bopolitik

Gävleborg Hyresgästföreningen i Gävle, Ockelbo och Älvkarleby erbjuder sina medlemmar middag och julmusik i Konserthuset. Under tiden väntar man på att kommunpolitikerna ska komma på plats.

Hyresgästföreningen i Gävle, Ockelbo och Älvkarleby, bjuder vartannat år alla sina medlemmar på festligheter. I år får medlemmarna gå på konsert med Gävlefymfonikerna i Konserthuset 14 december och dessutom äta middag till subventionerat pris.

Föreningen sponsrar med ungefär halva summan så kostnaden blir 150 kronor per person. Maten blir i form av en buffé och det finns möjlighet att anmäla eventuella kostönskemål för dem som inte äter vissa saker eller är allergiska.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Det är en ganska hög kostnad trots allt om en hel familj vill gå, Torbjörn Lööw, ordförande i Gävleföreningen?

– Vi har inte räknat med att så många barn kommer, det här är ett litet annorlunda arrangemang jämfört med till exempel de cirkusföreställningar vi har haft tidigare.

Annons

Det kostar en del för föreningen också?

Läs ocksåVill ha fond för fattiga hyresgäster – nobbas av ministern: "Kostnadskris"Marie Linder, förbundsordförande på Hyresgästföreningen, vill se en fond för hyresgäster med ekonomiska problem. Bostadsminister Andreas Carlson (KD) anser att man redan gör mycket för personer med ekonomiska problem.

– Ja, vi har avsatt 50 000 kronor till det här, det är en litet extravagant medlemsaktivitet. 

Vad har ni för andra mer politiska aktiviteter på gång?

Annons

– Vi är i ett mellanläge just nu innan de politiker som ska sitta i de kommunala nämnderna är utsedda och Gavlegårdarna och de andra kommunala bostadsföretagen fått nya styrelser. Men vi jobbar på med bostadsfrågorna i styrelsen och när det är klart från kommunernas sida ska vi kalla till möten med de politiker vi vill träffa och tala bostadspolitik med.

Läs ocksåHär är intresset störst för statliga pengar till Bostad förstEn person går in genom en lägenhetsdörr, blåjeans, svart jacka, sedd bakifrån, bilden skuren så man inte ser huvud, axlar eller fötter. Sju av tio kommuner i Gävleborg har sökt pengar till att jobba med Bostad först.
Läs också Nästa års hyror klara för Hallstahems hyresgäster Allt Nils ägde försvann i höghusbranden Hyresgäster varnas för att gå ner i vattenfyllda förråd ”Kan bli strömförande”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.