HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Givmild värd skänker honung och äppelträd till sina hyresgäster

Hässleholm Hässlehem slår på stort när Hässleholm firar 100 år. Hyresgäster får äppelträd och vinbuskar i sina bostadsområden. Och den som är nyinflyttad får en burk honung i välkomstpresent.
Hässlehem har planterat 80 äppelträd av sorten Sävstaholm i sina bostadsområden. Foto: Hässlehem/Ida Forsberg

Det kommunala bostadsbolaget Hässlehem firar med naturens gåvor när staden fyller jämt. De hyresgäster som har en liten trädgård kan välja mellan att få en vinbärsbuske eller ett
äppelträd. Totalt har 80 äppelträd och 20 vinbärsbuskar planterats ut. Äppelträden planteras även på gemensamma ytor i bostadsområdena.

− Vi valde äppelträd för att det ger mycket frukt och för att man kan använda äpplen till mycket. Vi ville plantera träden för att få mer levande bostadsområden och för att skapa ett minnesmärke till jubileet. Det gynnar även vår satsning på bina, säger Ida Forsberg, kommunikatör vid Hässlehem

Läs ocksåMadeleine, 39, blir yngst i Hyresgästföreningens regionstyrelse: ”Jag tar det på stort allvar”Madeleine Clintelöf sitter i regionstyrelsen för Hyresgästföreningen i norra Skåne.

Redan förra året valde Hässlehem att sponsra en bikupa i projektet Adopt a bee. Det är ett lokalt projekt som vill öka antalet bin i samhället för att motverka matbrist i framtiden. Enligt Ida Forsberg är var tredje tugga mat som vi äter pollinerad av bin.

Med äppelträden på plats kommer bina att ha fler blommor att pollinera. I år fortsätter Hässlehem att sponsra bikupan men tanken är att fler bikupor – efter hyresgästernas godkännande − ska sättas upp i de olika bostadsområdena i framtiden.

Vem får då ta del av de 150 honungsburkar som bikupan ger? När en nyinflyttad hyresgäst kommer för att hämta sina nycklar hos Hässlehem får de en burk honung i välkomstpresent. Även övriga hyresgäster kan kontakta Hässlehem och be om en burk med honung. Men då är det först till kvarn som gäller.

Läs ocksåPeter äter ute utan risk

Läs även Hässlehem adopterar bin

Läs också Hur grönt är det där du bor? - se hela listan Migrationsverket vanvårdade lägenhet i Vittsjö - förlorar kontrakt Flera bostadsbolag i Skåne ber grannar agera mot våld

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.